Την «κοινή εκτίμηση, πως η ενδεχόμενη υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας για μετατροπή σε ΝΠΔΔ των δημόσιων μουσείων που λειτουργούν ως υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην υπόσταση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, στην προστασία και την ανάδειξη των στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαχειρίζονται τα μουσεία, όσο και στους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτά», εκφράζουν εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΑ, μετά από σύσκεψη εκπροσώπων ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα γραφεία του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Σε σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, σημειώνεται πως στη σύσκεψη «αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικού οργάνου για την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αποτραπεί η υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η διεύρυνση με συμμετοχή εκπροσώπων από άλλους Συλλόγους και Σωματεία, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν οι πρώτες κοινές δράσεις».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οι κυβερνητικές εξαγγελίες αφορούν τα Μουσεία: Εθνικό Αρχαιολογικό, Βυζαντινό και Χριστιανικό, Επιγραφικό, Νομισματικό, Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού, Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» – Κέντρο Εθνομουσικολογίας, Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης, Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Ηρακλείου, Ασιατικής Τέχνης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ), του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΟΑ, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), καθώς και μέλη του ΓΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο