Πάτρα: Αποζημίωση 170.000 ευρώ σε παιδί που έχασε το μάτι του στο καρναβάλι το 2014

Έχασε το 90% της όρασής του από το αριστερό μάτι - Το χρονικό της υπόθεσης


ΕΛΛΑΔΑ
13:01
20/11/2019
Πάτρα: Αποζημίωση 170.000 ευρώ σε παιδί που έχασε το μάτι του στο καρναβάλι το 2014
loading

Το ποσό των 170.000 ευρώ επιδίκασε το Πρωτοδικείο της Πάτρας στην οικογένεια του 11χρονου ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα από τη ρίψη ελαττωματικού πυροτεχνήματος κατά την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού το 2014, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Το παιδί από τον τραυματισμό του έχασε το 90% της όρασής του από το αριστερό μάτι.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο ανήλικος είχε μεταβεί με την μητέρα του, τον Ιανουάριο του 2014, στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Όταν σήκωσε το κεφάλι του για να δει τα πυροτεχνήματα, αισθάνθηκε ένα κτύπημα από αντικείμενο στο πρόσωπο, προερχόμενο από ψηλά.

Αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί βλάβες στο αριστερό μάτι.

Ειδικότερα, ο ανήλικος διαγνώσθηκε «με τραύμα του βολβού του αριστερού οφθαλμού του και πολλαπλές εκδορές του κερατοειδούς με συνοδό αιφνίδια μείωση της οράσεως του». Ακόμη, στο μάτι του εντοπίστηκαν «μικρά ξένα σώματα άγνωστης συστάσεως». Οι γιατροί υπέβαλλαν το παιδί σε δυο χειρουργικές επεμβάσεις αλλά δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Ο 11χρονος υπέστη μόνιμη βαριά απώλεια της οράσεως του αριστερού του ματιού μεγαλύτερη του 90%.

Οι γονείς του 11χρονου προσέφυγαν στην αστική δικαιοσύνη, η οποία και τους επιδίκασε αποζημίωση των 170.000 ευρώ, καθώς το Πρωτοδικείο της Πάτρας έκρινε ότι ο εξειδικευμένος πυροτεχνουργός που είχε αναλάβει τη ρίψη των πυροτεχνημάτων για λογαριασμό της κατασκευάστριας εταιρείας τους, δεν έλαβε τα νόμιμα μέτρα για την πρόληψη τυχόν ατυχήματος και την προστασία όσων θα παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στα πυροτεχνήματα είχε εισχωρήσει υγρασία με αποτέλεσμα τον εκσφενδονισμό, κατά τη ρίψη τους, θραυσμάτων που τραυμάτισαν βαρύτατα τον 11χρονο. Αυτό, σύμφωνα με την απόφαση, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν τα πυροτεχνήματα είχαν ελεγχθεί παραμονές της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι η ποινική δικαιοσύνη είχε καταδικάσει τον πυροτεχνουργό σε ποινή φυλάκισης δυο ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει