Την αντίθεσή της με τον τρόπο που γίνονται οι μετεγγραφές φοιτητών εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας, αναφέροντας ότι τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών αδικούνται από το σύστημα μοριοδότησης.

Η Συνομοσπονδία ζητά την επαναφορά στο προ του 2009 καθεστώς – μέχρι τον νόμο Διαμαντοπούλου – και τονίζει ότι είναι άδικος ο τρόπος με τον οποίο μοριοδοτούνται τα παιδιά οικογενειών που δηλώνουν χαμηλό εισόδημα, καλώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολυτέκνων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της ΑΣΠΕ:

«Ανακοινώθηκαν και φέτος τα αποτελέσματα των αιτήσεων για μετεγγραφή φοιτητών ΑΕΙ / ΤΕΙ σε άλλη πόλη. Για μια ακόμη φορά, τα αποτελέσματα αδικούν τα παιδιά των πολυτέκνων, καθώς τα δύο μόρια που λαμβάνουν δεν είναι ικανά να τους εξασφαλίσουν τη μετεγγραφή.

Θυμίζουμε ότι επί τρεις δεκαετίες ως το Νόμο “Διαμαντοπούλου” το 2009, τα παιδιά των πολυτέκνων δικαιούνταν ελεύθερων, χωρίς κριτήρια, μετεγγραφών, χωρίς ποτέ να είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία των ΑΕΙ / ΤΕΙ, όπως έκτοτε είχαν παραδεχθεί οι Πρυτάνεις.

Για όσους δεν αντιλαμβάνονται γιατί ίσχυαν επί τόσα χρόνια, πριν καταργηθούν, οι ελεύθερες μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων, η απάντηση έρχεται 2000 χρόνια πριν από τον Αριστοτέλη: “δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο, από την ίση μεταχείριση των άνισων”.

Με το Νόμο “Γαβρόγλου”, η αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική συμπληρώθηκε με την απόδοση ενός ακόμη μορίου για τα χαμηλά εισοδήματα, ώστε να φτάνει στα έξι (6) μόρια, με αποτέλεσμα το χάσμα με τη μοριοδότηση των πολυτέκνων να είναι πλέον αγεφύρωτο και να μην μπορούν να μετεγγραφούν τα παιδιά των πολυτέκνων.

Έψαξε όμως το Υπουργείο Παιδείας να εντοπίσει αυτούς που δηλώνουν μηδενικό εισόδημα και λαμβάνουν έξι (6) μόρια; Είναι όσοι εργάζονται στο εξωτερικό και δηλώνουν στην Ελλάδα μηδενικό εισόδημα; Είναι όσοι δεν δηλώνουν επαρκώς ή καθόλου το εισόδημά τους; Γιατί δεν ζητείται κάρτα ανεργίας από τους γονείς όσων λαμβάνουν τα πέντε ή έξι μόρια λόγω εισοδήματος;

ΖΗΤΟΥΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας, στο όνομα της ειδικής φροντίδας που οφείλει το Κράτος στις πολύτεκνες οικογένειες (Σύνταγμα, άρθρο 21, παρ. 2):

– Να τεθούν επιτέλους κριτήρια και δικλείδες ασφαλείας για όσους δηλώνουν μηδενικό εισόδημα. Να ελεγχθούν αναδρομικά όλοι όσοι έχουν πάρει πέντε (5) και έξι (6) μόρια λόγω χαμηλού εισοδήματος, για να φανεί αν όντως τα δικαιούνται.

– Να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις των παιδιών ΟΛΩΝ των πολυτέκνων και να τους αποδοθεί η μετεγγραφή.

– Να τροποποιηθεί επιτέλους ο αντιοικογενειακός, αντιπολυτεκνικός νόμος των μετεγγραφών και να επανέλθουμε στο προ 2009 καθεστώς, με ελεύθερες μετεγγραφές για τα παιδιά των πολυτέκνων – ξέρει το Υπουργείο πόσοι είναι άραγε;

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ, ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, καθώς ο Πρωθυπουργός Κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης μας είχε διαβεβαιώσει ότι: “Στη δική μας Κυβέρνηση θα βρείτε ευήκοα ώτα”.

Είναι ώρα αποφάσεων!».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο