«Πόρτα» έφαγε ο δήμος Βόλου από τις ιδιωτικές τράπεζες στις οποίες απευθύνθηκε για τη λήψη δανείου 4.950.000 ευρώ για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών του προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού του δήμου Βόλου στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Μαργ. Πατσιαντά στην συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, οι απαντήσεις από τις πέντε ιδιωτικές τράπεζες στις οποίες απευθύνθηκε ο δήμος Βόλου για τη λήψη του δανείου ήταν όλες αρνητικές, καθώς όλες επικαλούνται το πρόβλημα ρευστότητας που έχει και ο κλάδος των τραπεζών.

Μετά τις παραπάνω αρνητικές εξελίξεις ο δήμος έχει ως έσχατη λύση για τη λήψη του δανείου το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μόνο που σε αυτή την περίπτωση όπως έγινε γνωστό η εκταμίευση του δανείου δεν αναμένεται να γίνει πριν την έλευση του ερχόμενου Γενάρη, κάτι που έχει αναστατώσει τους εργαζόμενους.

Οι τελευταίοι, ως γνωστόν, μετά την απάντηση του Υφυπουργού κ. Ντόλιου σε ερώτηση βουλευτών ότι τα χρήματα που δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και Αποκέντρωσης μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου στο δήμο Βόλου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους και τα οποία ανέρχονται σε 11. 000.000 ευρώ προορίζονται για τις λειτουργικές δαπάνες του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, αποφάσισαν να κινηθούν νομικά για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, καθώς ήδη τους οφείλονται οι μισθοί Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Προς τούτο, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει, προσανατολίζονται να ασκήσουν αγωγή εναντίον του δήμου Βόλου, καθώς και διαχειριστικό έλεγχο όσον αφορά στην προτεραιότητα των πληρωμών τους. Προς τούτο απέστειλαν προχθές σχετική επιστολή στο δήμαρχο Βόλου την οποία κοινοποίησαν και στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Απ. Φοινικόπουλο, στο γενικό διευθυντή του δήμου Νίκο Παλαμιώτη και στην οικονομική διευθύντρια του Δήμου Μαρία Μουσκή.

πηγή: Ταχυδρόμος