Με νέες κινητοποιήσεις απαντά η ΑΔΕΔΥ ενάντια «στη σφαγιαστική πολιτική των έμμεσων και άμεσων, παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων, που υλοποιεί η κυβέρνηση».

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 1 Αυγούστου από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00 και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και σε 23ωρης παναττικής απεργίας την Παρασκευή, 2 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν της χθεσινής εξουσιοδότησης της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για λήψη οριστικών αποφάσεων, κατά τη σημερινή σύσκεψη του Προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών – Μελών της, αποφασίστηκε:

– Πραγματοποίηση παναττικής στάσης εργασίας αύριο, Πέμπτη 1η Αυγούστου 2013, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00 και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

– Πραγματοποίηση 24ωρης παναττικής απεργίας την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013, με συγκέντρωση στις 10.30 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15).

Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν οι Ομοσπονδίες, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΕ – ΔΟΥ, ΠΟΕ ΥΕΘΑ, ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ, ΠΟΕΕΚ-Ι, ΟΜΕ-ΕΥΠ και οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων των Υπουργείων Ανάπτυξης, Εργασίας, Γεωργίας, Εμπορίου, Πολιτισμού, Γεωτεχνικών, Γ.Γ. Αθλητισμού, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.