Βρέθηκαν ως μετανάστες στην Γερμανία σε μια μεγάλη πόλη, την Νυρεμβέργη, το κλίμα δεν τους σήκωσε και μάζεψαν την πολυμελή οικογένειά τους κι επέστρεψαν στην γενέτειρά τους.

Στην Ελλάδα η 29χρονη Αϊσέ και ο σύζυγός της προσπαθούν να κερδίσουν τίμια την ζωή τους, να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα για τα τέσσερα στόματα που έχουν να θρέψουν. Η ιδέα ρίχθηκε από την ίδια την ιδιοκτήτρια του παντοπωλείου, να στήσουν μια μικρή οικονομική επιχείρηση παντοπωλείου, που την βάφτισε «κρίση», ώστε να μπορεί να δώσει λύσεις σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας.

Τα είδη τους δίνονται στο κόστος, έτσι ώστε το κέρδος να έρχεται από την κατανάλωση. Το μπακάλικο είναι μια σταλιά, αλλά αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή. Η γλυκιά Αϊσέ Κέλχασαν ελπίζει να τα καταφέρουν. Ονειρεύεται απλά πράγματα. Να μην σκέφτεται τι θα φάνε τα παιδιά, πως θα πάνε στο σχολείο.

«Θέλω να έχουμε το δικό μας σπιτάκι, τώρα μένουμε στα πεθερικά μου, να μην είμαι βάρος πουθενά. Να εξασφαλίσω τα απαραίτητα.

Τα όνειρά μας είναι απλά, μικρά κι ανθρώπινα.. Δεν θέλουμε ούτε υπερβολές, ούτε πολυτέλειες». Το μαγαζί το κρατούν εκ περιτροπής με το σύζυγό της.

Το παντοπωλείο «η κρίση» χτυπά διάνα στο πνεύμα και το κλίμα της εποχής δίνοντας λύσεις που ικανοποιούν τα χαμηλά βαλάντια ενώ και ο σύζυγος αναλαμβάνει αν υπάρχουν και τηλεφωνικά παραγγελίες, το delivery κατ’ οίκον.

Πηγή: xronos.gr