Τη δυνατότητα σε 50 μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, δίνουν και φέτος η Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και ο δήμος Χανίων μέσω του θεσμού του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Η επιλογή των μαθητών που θα επιλεγούν, μετά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων μέχρι τις 2 Αυγούστου, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Χανίων, θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ όσα παιδιά επιλεγούν θα παρακολουθούν μαθήματα σε κανονικά τμήματα φροντιστηρίων ώστε να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα κοινωνικού στιγματισμού.

Το κοινωνικό φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ωστόσο ιδιαίτερο βάρος δίνεται σε μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων Γιώργο Καμπουράκη, «παρά την οικονομική κρίση τα φροντιστήρια των Χανίων επιδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία και βρίσκονται δίπλα σε μαθητές οι γονείς των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα των φροντιστηρίων για τα παιδιά τους».

Ο θεσμός του κοινωνικού φροντιστηρίου στα Χανιά καθιερώθηκε την περυσινή χρόνια, ενώ όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Λούλα Βουράκη, υπολογίζεται ότι το 50% των μαθητών που πέρυσι παρακολούθησαν μαθήματα της τρίτης λυκείου θα εισαχθούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος. Η κ. Βουράκη χαρακτήρισε τεκμήριο ηθικής και κοινωνικής ευαισθησίας για τους φροντιστές την καθιέρωση του κοινωνικού φροντιστηρίου σε αντίξοες όπως τόνισε επιχειρηματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την ίδια οι εγγραφές μαθητών σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στα Χανιά έχουν μειωθεί τα τελευταία 2 χρόνια κατά 20%.Την ικανοποίηση του για την λειτουργία και φέτος του κοινωνικού φροντιστηρίου εξέφρασε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.