Το στήριξή του στο «μπάρμπεκιου-διαμαρτυρία κατά της λαθρομετανάστευσης» που είναι σε εξέλιξη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Περιφερειαρχης Κεντρικης Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο σημείο.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Τον κ. Ψωμιάδη υποδέχθηκε ο πρόεδρος των «Ενωμένων Μακεδόνων», Δημήτρης Ζιαμπάζης, ο οποίος τον καλωσόρισε στη διαμαρτυρία.

Μάλιστα τον οδήγησε στο μνημείο του Μικρασιατικού Ελληνισμού που υπάρχει στα Διαβατά και που όπως είπε έγινε επι των ημερών του κ. Ψωμιάδη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζιαμπάζης είπε πως «ανιστόρητοι παραλληλίζουν το λαθρομεταναστευτικό- μπίζνα με αυτούς τους πρόσφυγες του 1922».

«Με γεμάτες τις καφετέριες αγώνας δεν γίνεται» είπε αρχικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και τόνισε:

«Οι λαθροεισβολείς είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα μετά το δημογραφικό. Μπροστά μας έχουμε αλλοίωση πληθυσμού, θρησκεύματος, γλώσσας και ιστορίας».

«Μιλάμε για μια σύγχρονη μορφή πολέμου. Ο εχθρός είναι μέσα στη χώρα μας» είπε επίσης.

Στη συνέχεια ο κ. Ψωμιάδης έψησε σουβλάκια και είχε χαιρετισμό με τον Γενικό Γραμματέα  της Ένωσης Σύρων Ελλάδος, Ανουάρ Μπάκρι, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη διαμαρτυρία.

Μάλιστα οι δυο τους μοιράστηκαν και ένα σουβλάκι, ενώ όταν πρόσφεραν αλκοόλ στον Παναγιώτη Ψωμιάδη είπε πως… πίνει μόνο γάλα.

«Αφιερωμένο στον κ. Γιαννούλη», είπε για το σουβλάκι ο κ. Ψωμιάδης.