Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων εγκαινίασε το χωριό Ταξιάρχης, στην ορεινή Χαλκιδική, όπου φωταγωγήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα.

Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν το άναμμα των φώτων στο ύψους 12 μέτρων έλατο, που κοσμεί την πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να γευθούν τοπικά γλυκίσματα και κρασί.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της κοινότητας Ταξιάρχη Γιάννης Ξάκης, 10 τυχεροί κέρδισαν μετά από κλήρωση από ένα φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από την περιοχή, προσφορά των παραγωγών. Πρόσθεσε, δε, ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να σταλούν 10 δέντρα σε τηλεοπτικούς σταθμούς για να στολίσουν έλατο από τον Ταξιάρχη.

Ο Ταξιάρχης Χαλκιδικής είναι ένα ορεινό χωριό που δραστηριοποιείται με την καλλιέργεια και την πώληση ελάτων ενώ διαθέτει στην ελληνική αγορά το 70% των χριστουγεννιάτικων δένδρων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μόλις ανάψαμε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δένδρο εδώ στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Τα Χριστούγεννα έρχονται και εύχομαι όλοι στα σπίτια μας, να ξέρουμε και να έχουμε ένα Χριστουγεννιάτικο δένδρο από τον τόπο παραγωγής ελάτων εδώ από τον Ταξιάρχη! Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους για την αυριανή εορταστική ημέρα!

Posted by Απόστολος Πάνας – Βουλευτής Χαλκιδικής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής on Thursday, November 7, 2019