Σύσκεψη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στα Ιωάννινα

Στη Ήπειρο σήμερα φιλοξενούνται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες


ΕΛΛΑΔΑ
21:16
05/11/2019
Σύσκεψη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στα Ιωάννινα
loading

Η ανάγκη για πληρέστερη ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και των τοπικών κοινωνιών, τόσο για νέες μετακινήσεις προσφύγων/μεταναστών όσο και για άλλες πρωτοβουλίες που μπορεί να δρομολογηθούν, ώστε όλοι να είναι έτοιμοι για να συμβάλλουν προκειμένου να μην προκαλούνται προβλήματα, αναδείχτηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Ιωαννιτών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ιωαννίνων, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζηρού, των περιοχών δηλαδή όπου υπάρχουν δομές φιλοξενίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Αϊβατίδης, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ύπατης Αρμοστείας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και των ΜΚΟ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη Ήπειρο, σήμερα φιλοξενούνται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, σε οργανωμένα Κέντρα, σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε μισθωμένα διαμερίσματα, ενώ παρουσιάστηκαν διεξοδικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.

Επίσης, υπήρξε ενημέρωση, για τη λειτουργία και τον προγραμματισμό του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Ιωαννίνων και την συγκρότηση των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών που συγκροτούν οι Δήμοι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει