Καιρός: Έπεσαν 8.350 κεραυνοί – Shelf cloud «σκέπασε» την Αθήνα

Ο απολογισμός του ψυχρού μετώπου στη χώρα μας


ΕΛΛΑΔΑ
10:23
05/11/2019
Καιρός: Έπεσαν 8.350 κεραυνοί - Shelf cloud «σκέπασε» την Αθήνα
2
loading

Αξιόλογες βροχοπτώσεις και κατά τόπους έντονες καταιγίδες έδωσε το ψυχρό μέτωπο που διασχίζει τη χώρα σε πολλές περιοχές τη Δευτέρα 4/11, με τα περισσότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το meteo.gr.

Παράλληλα το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε έως τις 20:00 το βράδυ σχεδόν 8.500 κεραυνούς, 5.000 εκ των οποίων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών και τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης ανά γεωγραφικό διαμέρισμα όπως αυτά καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αξιόλογες βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν και στο νομό Αττικής, η γεωγραφική κατανομή των οποίων απεικονίζεται στο χάρτη από το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής που ακολουθεί.

Ο χάρτης προκύπτει από τις μετρήσεις 75 μετεωρολογικών σταθμών δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών το οποίο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην παρακολούθηση έντονων καιρικών φαινομένων και στην πρόληψη ως προς την πιθανή εκδήλωσή τους.

Κατά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου πάνω από τη Δυτική Αττική, σχηματίστηκε και πάλι ένα εντυπωσιακό shelf cloud το οποίο φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία του Άρη Κοσμά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar κεραυνος χχ

  ναι και ο κοσμος ειχε μια σκασιλα για το ποσοι κεραυνοι επεσαν .....

 2. avatar Τόνο Μάσας.

  Βρέχει γιατι να βρέχει και φταίει η κλιματική αλλαγή.
  Δεν βρέχει γιατί δεν βρέχει και πάλι φταίει η κλιματική αλλαγή.
  Θέλουμε να βρέχει αλλά οχι τόσο πολύ πιο αλλά πιο λίγο για να προλαβαίνουν να στεγνώνουν τα απλωμένα ρούχα.
  Δεν θέλουμε να βρέχει πολύ γιατί μας χαλάει το μαλλί απο το κομμωτήριο.
  Τι λέει ο Γκαλιάνος ο Αρναούτογλου οι σεισμολόγοι και γιατί να έρχονται εδώ οι μετανάστες που είναι [...] που τους πληρώνει ο Σόρος για να μαγαρίσουν τα ιδανικά της φυλής μας.
  (Αλλη δουλειά δεν είχε ο Σόρος.)
  Αποφασίστε τι θετε επιτέλους!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει