Την Παρασκευή περνούν από ακρόαση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο νέος πρόεδρος και ο νέος διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Ιωάννης Δεμίρης και Σωτήρης Χριστογιάννης. Κύκλοι προσκείμενοι στην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενοι στην εξέλιξη αυτή, επαναλάμβαναν ότι τα ΕΑΣ δεν θα κλείσουν αλλά θα αναδιαρθρωθούν και στο πλαίσιο αυτό η νέα διοίκηση καλείται μέχρι τα τέλη Αυγούστου να παρουσιάσει στην πολιτική ηγεσία το πρόγραμμα βιωσιμότητας της εταιρείας.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφερόμενοι στις αρμοδιότητες της αναπληρωτού υπουργού, παρατηρούσαν, ότι όσον αφορά στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, βούληση της είναι να προωθηθούν όσα περισσότερα προγράμματα μπορούν να έχουν μία τέτοια εξέλιξη. Στα προγράμματα του ΕΣΠΑ εντάσσονται τα νοσοκομεία, τα “πράσινα” στρατόπεδα, οι φάροι κλπ.

Σχετικά με την αρμοδιότητα της αναπληρωτού υπουργού που αφορά στον τομέα της υγείας, οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι θα δοθεί έμφαση στον εξορθολογισμό των δαπανών και στη δημιουργία διακλαδικών κλινικών με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Όσον αφορά στα χρέη του ΕΟΠΠΥ προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία, οι ίδιοι κύκλοι, ανέφεραν ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας για τον τρόπο διευθέτησης του θέματος ώστε στη συνέχεια τα στρατιωτικά νοσοκομεία με τη σειρά τους να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των προμηθευτών.

Τέλος οι ίδιοι κύκλοι, σχολίαζαν ότι η αναπληρωτής υπουργός είναι πολύ ευχαριστημένη με την οργάνωση του υπουργείου.