Ο Αντώνης Ζαμπέλας θα αναλάβει επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αντικαθιστώντας τον Πολυχρόνη Πολυχρονίου. Ο κ. Ζαμπέλας είναι καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου και πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αντιπρόεδρος στον ΕΦΕΤ θα τοποθετηθεί ο Σταύρος Ζανόπουλος, γεωπόνος και πρόεδρος του Παραρτήματος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επικεφαλής του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αναλαμβάνει ο Σέρκος Χαρουτουνιάν, καθηγητής Χημείας στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Οργανική Χημεία» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η έρευνά του εστιάζεται στις εφαρμογές της Οργανικής-Αναλυτικής Χημείας για την ανάπτυξη νέων (φυσικών και συνθετικών) βιοδραστικών σκευασμάτων με στόχο τη χρησιμοποίησή τους ως διατροφικά συμπληρώματα, λειτουργικά τρόφιμα, φάρμακα και βιοκτόνα. Για αυτόν τον επιστημονικό τομέα έχει συγγράψει 130 ερευνητικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.