Η Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε ξαφνικά βυθίζοντας σε πένθος τους δικούς της ανθρώπους.

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου το μεσημέρι φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τη διάσημη σχεδιάστρια στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά.

Η κηδεία της έγινε στις 12:00 με την οικογένεια της να είναι συντετριμμένη. Από νωρίς στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας έφθαναν στεφάνια ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Μαρέβα Μητσοτάκη έστειλαν στεφάνι.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε στις 14 Οκτωβρίουμετά από 2μηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ποια ήταν η Σοφία Κοκοσαλάκη

Η Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν Ελληνίδα σχεδιάστρια ρούχων υψηλής ραπτικής που ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο. Η διάσημη σχεδιάστρια γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και είχε σπουδάσει φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες το 1999 ενώ η καριέρα της είναι άξια θαυμασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Ανάμεσα στις επώνυμες που έχει ντύσει είναι οι: Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Cristina Ricci, Tilda Swinton, Jennifer Connelly, Julie Christie, Helen Mirren, Keira Knightley, Lou Doillon, Rinko Kikuchi, Diane Kruger and Anne Hathaway.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε αναπτύξει κατά καιρούς και φιλανθρωπική δράση, όπως μια συλλογή βραχιολιών που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από τα ΕΛΤΑ για τους σκοπούς του ιδρύματος IFG και διατέθηκαν για την αγορά εξοπλισμού για παιδιατρικές μονάδες του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Το 2015 είχε σχεδιάσει τις στολές της Aegean Airlines και το 2004 τα κοστούμια των πάνω από 6.000 ατόμων που πήραν μέρος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και η Μπιόρκ.