Δήμαρχος Βόλβης: Έλαβα κυβερνητική δέσμευση για απομάκρυνση των προσφύγων

Ο κ. Λιάμας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη


ΕΛΛΑΔΑ
12:40
24/10/2019
Δήμαρχος Βόλβης: Έλαβα κυβερνητική δέσμευση για απομάκρυνση των προσφύγων
2
loading

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες στις παραθαλάσσιες, τουριστικές περιοχές του δήμου Βόλβης έλαβε -όπως ο ίδιος δήλωσε- ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μάνο Λογοθέτη και τον γενικό γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

«Κατανόησαν ότι σηκώνουμε δυσανάλογο βάρος ως περιοχή στο ζήτημα του μεταναστευτικού και πως ο αριθμός των 2.000 προσφύγων στις τρεις δομές φιλοξενίας του δήμου θα πρέπει να παραμείνει σ' αυτό το επίπεδο. Παράλληλα, (χρειάζεται) να φροντίσουμε να ενισχύσουμε τις κρατικές δομές στους τομείς της ασφάλειας, της υγείας και της εκπαίδευσης, καθώς και τις υποδομές του δήμου, για να τυγχάνουν καλύτερων υπηρεσιών οι δημότες μας και οι μετανάστες» δήλωσε στο ΑΠΕ– ΜΠΕ ο κ. Λιάμας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τόσο ο υπουργός, όσο και ο γενικός γραμματέας, δεσμεύτηκαν ότι δεν θα κατευθυνθούν άλλοι πρόσφυγες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία του Στρυμονικού κόλπου και πως παράλληλα θα μετακινηθούν και τα περίπου 250 άτομα, που διαμένουν σήμερα στην περιοχή των Βρασνών και της Ασπροβάλτας.

Ο κ. Λιάμας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι με δική του παρέμβαση έγιναν οι συναντήσεις και δόθηκε λύση στο θέμα. Ο δήμαρχος, με την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματίσει για απόψε συνάντηση με αντιπροσωπεία των κατοίκων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τα κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Η είδηση για την έλευση και νέων προσφύγων, προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση. Οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης είναι φιλόξενοι και έχουν δείξει πολλάκις την ευαισθησία τους σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Εξαιρώντας μια ακραία ενέργεια, όπου κάποιος πέταξε πέτρα σε ένα λεωφορείο, οι κάτοικοι των Βρασνών δεν είναι ξενόφοβοι και ρατσιστές, αλλά αντέδρασαν σε μια παραβίαση του αυτονόητου», συμπλήρωσε ο κ. Λιάμας. Όπως είπε ο δήμαρχος, αυτή την ώρα η κατάσταση στην περιοχή «έχει αποκλιμακωθεί».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Παραθαλασσιες ειπατε???

    ..προσεχε δημαρχε ..παραθασσια θεωρουνται ..εως 500μετρα απο θαλασσα... !! Δεν εχεις κανει ποτε συμβολαιο?? Προσεχε ...χαχα

  2. avatar Ξαναρωτάω

    Αν εσείς έχετε όριο τις 2.000 η Ελλάδα ολόκληρη πόσο έχει; Γιατί οκ δεν είμαστε ξενοφοβικοί αλλά να ξέρουμε ρε παιδί μου χαχαχαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει