Κρήτη: Το συγκινητικό μήνυμα της δασκάλας που ξυλοκοπήθηκε από πατέρα μαθητή

«Η απόφαση του δικαστηρίου βάζει φραγμό στη βία στα σχολεία»


ΕΛΛΑΔΑ
17:01
22/10/2019
Κρήτη: Το συγκινητικό μήνυμα της δασκάλας που ξυλοκοπήθηκε από πατέρα μαθητή
26
loading

Το πρώτο της μήνυμα «έστειλε» η δασκάλα από την Κρήτη που ξυλοκοπήθηκε άγρια από πατέρα μαθητή της.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Η δασκάλα εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι η απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε τον κατηγορούμενο για τον ξυλοδαρμό της σε φυλάκιση 4 ετών χωρίς αναστολή, βάζει φραγμό στη βία στα σχολεία.

Η δασκάλα, επιπλέον, αναφέρεται στην ασφάλεια στην μόρφωση και στην εργασία και ευχαριστεί όλους για την συμπαράστασή τους.

Αναλυτικά η δήλωση της δασκάλας

«Η δικαιοσύνη χθες με την απόφαση και τις ποινές που επέβαλε, έβαλε φραγμό στη βία στα σχολεία. Η ασφάλεια στη μόρφωση και την εργασία, αποτελούν δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ηλικίας και φυλετικών διαφορών.

Η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας για τα παραπάνω είναι ο μόνος δρόμος για να βαδίσουμε σε μια κοινωνία που θέλει να ονομάζεται πολιτισμένη.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους μου, όλους τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας (και ιδιαίτερα τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων), τους γονείς (Σύλλογο Γονέων 14ου Δ.Σ. Χανίων και την Ένωση Γονέων Δήμου Χανίων) και τους μαθητές μου.

Κατερίνα Θεοδούλου , δασκάλα στο 14ο Δ.Σ. Χανίων»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar Ο έκπληκτος γονέας

  Η δουλειά των εκπαιδευτικών σαφέστατα είναι να βοηθούν τα παιδιά να ολοκληρώσουν την διαμόρφωση της προσωπικότητά τους. Ωστόσο αγαπητέ ξεχνάτε ότι τα παιδιά δεν πάνε ως άγραφοι πίνακες στα σχολεία. Η προσωπικότητά τους έχει ήδη σμιλευτεί σε τεράστιο βαθμό από την οικογένειά τους και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί είναι ορισμένες μικρορυθμίσεις σε αυτήν. Σε διαφορετική περίπτωση (αν θέλετε να ρίξουμε όλοι μαζί την πέτρα του αναθέματος στους εκπαιδευτικούς, να πηγαίνουμε τα παιδιά μας με το που γεννιούνται σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και να τα παίρνουμε με το που ενηλικιώνονται)
  Εν προκειμένω στην οικογένεια του τραμπούκου πατέρα, φανταστείτε τι έχει δει και τι έχει ζήσει το παιδάκι ως τότε και απαντήστε το τι θα μπορούσε να κάνουν οι εκπαιδευτικοί για να το αλλάξουν αυτό. Στις 5 με 6 ώρες που είναι τα παιδιά στα σχολεία είναι ασφαλή (πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε για όλα τα σπίτια) και προσπαθούν κυρίως μεταξύ άλλων οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να τα οδηγήσουν στον κόσμο της μάθησης. Συγκρίνετε τώρα αυτό με τις 18 με 19 ώρες που είναι με τους γονείς τους.
  Αντί λοιπόν να τείνουμε το δάκτυλο προς πάσα κατεύθυνση ας το κάνουμε πρωτίστως μπροστά από έναν καθρέπτη και ας δούμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να βοηθήσει να τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι και υπεύθυνοι πολίτες του αύριο

  1. avatar Evangelia Tsihlaki

   ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ . ΜΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ,ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΦΟΡΗΤΗ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ- ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ. ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΑΑΛΛΑ ,ΛΥΠΟΥΜΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΦΑΠΗ,ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ Η΄ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΟΥΣ [ΚΥΡΙΩΣ ΑΠ` ΤΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ [ΒΛΕΠΕ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ] ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΓΜΟ ΚΑΙ Σ` ΑΥΤΟ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ........ΚΑΙ ΤΡΙΣ ΑΛΟΙΜΟΝΟ...

 2. avatar Three reasons to be a teacher: June, July, August

  Αυτό που αρνούμαστε πεισματικά να συνειδητοποιήσουμε στη χώρα μας, είναι ότι οι περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αν φρόντιζαν να μορφώσουν τα παιδιά και να τα βοηθήσουν να γίνουν σωστοί άνθρωποι, αυτή εδώ η χώρα θα ήταν ένας παράδεισος και δεν θα συνέβαιναν τέτοια περιστατικά.
  Αντ’ αυτού, ένας πατέρας φτάνει στο σημείο να δείρει μία δασκάλα διότι, κατ’ ουσίαν, ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα (πρωτίστως όμως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές) απέτυχαν οικτρά στο να τον κάνουν σωστό άνθρωπο, την εποχή που κι εκείνος ως μαθητής βρισκόταν στα θρανία.
  Και βλέπουμε σήμερα τον Ελληνικό λαό να στερείται τα αυτονόητα για να συντηρεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα που, ουσιαστικά, δεν εκπαιδεύει τα παιδιά, κι έτσι αναγκάζονται επιπλέον οι γονείς να πληρώνουν δισεκατομμύρια σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα.
  Βεβαίως, υπάρχει πάντοτε ένα μικρό ποσοστό φιλότιμων δασκάλων και καθηγητών που παλεύουν ενάντια στο ρεύμα κι ενάντια στο ρέμα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν καλούς μαθητές και σωστούς ανθρώπους.
  Οι περισσότεροι όμως, γίνονται δάσκαλοι και καθηγητές για τρεις κυρίως λόγους:
  1.Ιούνιος, 2.Ιούλιος, 3.Αύγουστος
  Κι αυτό είναι κάτι που το αποδεικνύουν καθημερινά, με το σύνολο της μετριότατης προσφοράς τους, τόσο στα ελληνικά Δημοτικά σχολεία όσο και στα Γυμνάσια αλλά και στα Λύκεια…

  1. avatar Αγαπητέ…..

   Σεβαστή η άποψη σας αλλά θα ήθελα να εκθέσω και την δική μου ως σύζυγος εκπαιδευτικού. Πρώτον τον Ιούνιο μην το βάζετε μέσα γιατί συνήθως μπορεί να τελειώνουν τα μαθήματα στα μέσα του αλλά τα σχολεία κλείνουν τέλος Ιουνίου. Δεύτερον το τι θα διδάξει κάθε δάσκαλος ή καθηγητής ορίζεται από το υπουργείο παιδείας και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει. Στη συνέχεια οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αν δεν έχουν το γνωστό πλέον «βύσμα» το πιθανότερο είναι να περάσουν αρκετά χρόνια μακριά από το σπίτι τους. Στη δική μας περίπτωση η οικογένεια είναι χώρια 7 χρόνια με ένα μικρό παιδί να κλαίει κάθε βδομάδα όταν φεύγει ο μπαμπάς του και βλέπουμε. Αντίθετα με πολλές άλλες εργασίες όσα χρόνια και να δουλέψει ένας εκπαιδευτικός και όσα μεταπτυχιακά και να έχει από μισθό θα πάρει ψίχουλα. Θεωρώ ότι λοιπόν τον Ιούλιο και Αύγουστο δεν τον πληρώνεται καν. Τέλος για να μην μακρηγορώ ο εκπαιδευτικός θα γυρίσει στο σπίτι του και θα είναι ρετάλι από τα «καλομαθημένα» παιδάκια μας τα οποία φέρνουν στην τάξη όλη την καλή ή κακή συμπεριφορά από το σπίτι τους.
   Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος με εργασία που με κάνει να γυρνάω αργά στο σπίτι αλλά δεν θα την άλλαζα με αυτή ενός εκπαιδευτικου!

  2. avatar Pir

   Η περισπουδαστη απάντηση σου είναι απλά μια εμπαθής ανοησία. Αν λοιπόν κοιτάξεις μέσα σου θα δεις που ωφειλετε αυτή η εμπάθεια σου που σίγουρα απλώνεται και σε άλλους τομείς.
   Το σχολικό περιβάλλον λοιπόν ανόητε έχει το μικρότερο ποσοστό στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού,το κοινωνικό περιβάλλον και η οικογένεια ενός παιδιού έχουν σχεδόν τη πλήρη ευθύνη.

   1. avatar Ο έκπληκτος γονέας

    Επιτέλους ένας άνθρωπος που μίλησε λογικά. Εννοείται πως τον βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού τον έχει η οικογένεια (μέχρι λίγο πριν τον εφηβεία) και αμέσως μετά τον τον επηρεάζουν οι συνομήλικοι.

    1. avatar Διαφωνώ με το τελευταίο κομμάτι…

     ο κοινωνικός περίγυρος επηρεάζει απο την πρώτη στιγμή στη διαμόρφωση (συνομήλικοι, συμμαθητές, φίλοι, ξαδέρφια, παππούδες και οτι άλλο εχει αλληλεπίδραση με το παιδι, τηλεόραση, παιχνίδια, κινητά κλπ)

 3. avatar Guest01062016

  Σε άλλο άρθρο αναφέρεται πως ο κύριος αυτός πρωταγωνιστούσε σε τουλάχιστον 30 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας! Και καμιά ντουζίνα επιθέσεις σε τρίτους. Τη δασκάλα την έστειλε νοσοκομείο. Μην ακούω πως οι δικαστές του καταστρέψαν τη ζωή, το άτομο είναι ήδη κατεστραμμένο και επικίνδυνο. Μήπως τώρα βάλει μυαλό;

 4. avatar κρητη καποτε ησουν λεβεντογεννα

  τωρα πια εχεις καταντησει πατριδα των τρεζων, των πιστολαδων, των ζωωκλεφτων, των χασισεμπορων/χασιοσποτων ανωγειο-ζωνιανο-θρεμμενων και οχι μονο ... και βεβαια των ψευτονταηδων τραμπουκων που ντροπιαζουν τη μαυρη πουκαμισα και τα στιβανια που φορουν...γιατι για αλλο λογο τα φοραγαν οι προγονοι τους. θα σας βλεπει ο ξυλουρης απο ψηλα εκει (ο ψαρονικος) και θα λεει αχ παντερμη κρητη και πως σε καταντησαν.

 5. avatar Marievm

  Κάποτε ο δάσκαλος χτυπούσε τα παιδιά ((πράγμα ανεπίτρεπτο και αντιπαιδαγωγικό).Τωρα έχουμε περάσει στην άλλη άκρη,άκρα απαξίωση των δασκάλων και του έργου τους,τα παιδιά είναι αγενή και συμπεριφέρονται σαν να απευθύνονται στο φιλαράκι τους.Επιπλεον έρχονται οι γονεις για να ζητήσουν λόγο για τους βαθμούς,τα πρωτεία ,τα αριστεία.Στο τέλος τους δίνουν και ένα χέρι ξύλο.Δεν υπάρχει μέτρο,δεν υπάρχει αξιοπρέπεια,δεν υπάρχει ευγένεια.Το μέλλον προβλέπεται άκρως ανησυχητικό.

  1. avatar pipiss

   Χωρις να κανεις λαθος σε αυτα που λες εισαι τελειως εκτος θεματος.

 6. avatar ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ…

  ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ,ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ;;;;;;;;;;;;;;

 7. avatar Xountalas

  "Προοδευτικια" " αλληλεγγυα" η δασκαλα, ηταν που ηταν ο κρητικος, θα τον λαμπαδιασε κι αυτη με κανα υφακι και το κακο εγινε.Η τραγικοτητα της ειναι που ακομα και σε ενα τετοιο επεισοδιο , βρηκε αφορμη να μιλησει για ..διαφορετικοτητες, δικαιωματα, ξερετε ολη την πραματεια της Νεας Ταξης Πραγματων.Μια χαρα κουκουλοφορους των Εξαθλειων θα βγαλει η κερα-δασκαλα!

 8. avatar Three reasons to be a teacher: June, July, August

  Δηλαδή δεν αρκούσε να μπει ο άνθρωπος στη φυλακή για 4 μήνες; Δικαίωση για τη δασκάλα και τους εκπαιδευτικούς, τιμωρία για το δράστη, κι έπειτα από 4 μήνες, ένα παιδί που θα μεγάλωνε με αξιοπρέπεια.
  Πώς θα μεγαλώσει τώρα το παιδί με τον πατέρα του 4 χρόνια στη φυλακή;
  Δικαστές! Δε δουλέψανε μια μέρα στη ζωή τους και το μόνο που ξέρουν είναι να κάθονται πάνω σε μια έδρα και να παίρνουν αποφάσεις που καταστρέφουν ζωές!
  Ούτε δείγμα ανθρωπιάς για το παιδάκι, ούτε τίποτα.

  1. avatar Anτ

   Φυλακή είναι, όχι κάθειρξη. Που σημαίνει οτι θα πληρώσει ένα γερό πρόστιμο ο νταής. Και καλά να πάθει?

  2. avatar Zebruge

   Δεν έχεις ιδέα τι λες. Μάλλον είσαι κάποιος συγγενή του δράστη, δεν εξηγείται αλλιώς. Με τη δίκη σου λογική τότε να μην τιμωρείται κανεις γιατί όλοι έχουν και από κάποια οικογένεια, παιδιά κλπ. Με αυτά που λες στερείς από το παιδί του να μάθει ότι αυτό που έκανε ο πατέρας του ήταν λάθος. Αντίθετα αν δεν τιμωρηθεί τότε θα μάθει ότι είναι σωστό και όταν μεγαλώσει θα κάνει και αυτό τα ίδια. Τα αυτονόητα σου λέω τώρα. Κλείνοντας να υπενθυμίσω την τραγικότητα της Ελληνικής νομοθεσίας, 4 έτη σημαίνει 4 μήνες! Αν τώρα δουλέψει και μέσα, τότε μιλάμε για δυο μήνες. Αυτά μόνο σε περίπτωση που δεν ασκήσει έφεση ή απορριφθεί η αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης. Με λίγα λόγια ούτε για πλάκα δεν θα μείνε μέσα.

  3. avatar γαιδουροβάτραχος

   Ας υποθεσουμε οτι μετα την εφεση καθεται 12 μηνες φυλακη
   θα αναμορφωθει στη φυλακη ή θα βγει '''μετεκπαιδευμενος.''' με εξτρα ταλεντα..;
   δε διαβασα να επιβαλλεται ψυχιατρικη πραγματογνωμοσυνη και κοινωνικη εργασια- προσφορα
   ''''''''Δικαστές! Δε δουλέψανε μια μέρα στη ζωή τους και το μόνο που ξέρουν είναι να κάθονται πάνω σε μια έδρα και να παίρνουν αποφάσεις που καταστρέφουν ζωές!'''''''''
   Η αποψη μου για αυτη τη ράτσα δεν ειναι αναγνωσιμη σε δημοσιο μμε οπως το μπηστ.
   Αυτη η ρατσα μεχει ωθησει να εξελιξω το λεξιυβρεολογιό μου σε κλιμακα πολυ πιο προχω σε σχεση με νταλικερη- χαμαλη αποφοιτο της τρουμπας του 50
   εχω επινοήσει νεες λεξεις και εκφρασεις για αυτη τη χυδαιοτητα που εκπροσωπει την απονομη δικαιοσύνης
   μη ζητας απο τη δαρμενη δασκαλα να δει το θεμα της προσωπικης της δικαιωσης σαν δικαστης ή εστω αδεκαστος παρατηρητης

   1. avatar Anτ

    Οι δικαστές δεν δουλεύουν; Πόσο άσχετος είσαι!

  4. avatar K x

   Μάλλον από τη ανοησία σου δεν θα είχες διαβάσει ότι του ει, ε αφερεθει η επιμέλεια του παιδιού ή θα είσαι το ίδιο τομάρι με το δράστη

 9. avatar ΓΚ

  Αν ήταν δυνατόν μια δικαστική απόφαση να αλλάξει τον παληοχαρακτηρα ενός ανθρώπου τότε θα ζούσαμε στον παράδεισο

  1. avatar Anτ

   Δεν θα του αλλάξει τον παλιοχαρακτήρα αλλά θα τον κάνει να σκεφτεί όταν πάει να το ξανακάνει.

 10. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣ

  κοτουλες που χτυπατε γυναικες ποσο ξυλο σας αξιζει. [...]. μολις βλεπετε αληθινο αντρα κρυβεστε κοτουλες. νομιζετε ειστε μαγκες αν τις χτυπατε? κοτουλες εισαστε και κατα βαθος το ξερετε.

  1. avatar PANKO

   Οι κρητικοί είναι γνωστοί [...]μαγκες...μόνο για την κρήτη...

   1. avatar Κρητικός θύρα 4 ομιλιτης (το νου σας ερχόμαστε)

    Και εσύ που ξέρεις τι είναι οι κρητικοί μάγκα.....

    1. avatar K x

     Βλέπει το nickname που διάλεξες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει