Κληρικοί Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας: Κατηγορηματικό «όχι» στην καύση των νεκρών

«Είναι αδιανόητο συνειδητός Ορθόδοξος χριστιανός να αρνείται τον ενταφιασμό και να επιλέγει την αποτέφρωση»


ΕΛΛΑΔΑ
18:54
22/10/2019
Κληρικοί Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας: Κατηγορηματικό «όχι» στην καύση των νεκρών
86
loading

Τη θέση τους για την καύση των νεκρών και τα αποτεφρωτήρια εξέφρασαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, τονίζοντας την αντίθεσή τους με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης.

Στο ψήφισμα αναφέρουν ότι η καύση και η αποτέφρωση «υποδηλώνει έλλειψη πίστης και ελπίδας, καθώς σημαίνει τον πλήρη αφανισμό και εκμηδενισμό του ανθρώπου».

«Η άρνηση στην καύση των νεκρών και η εμμονή στην ταφή δεν οφείλεται σε σκοταδισμό, φανατισμό ή άλλες σκοπιμότητες από μέρους της Εκκλησίας, αλλά βασίζεται στη μακραίωνη ορθόδοξη παράδοση και αποτελεί κατάφαση στην καταξίωση του όλου ανθρώπου, άρα και του σώματος» υποστηρίζουν οι κληρικοί, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό για την Εκκλησία γιατί άπτεται του δόγματος.

«Είναι αδιανόητο συνειδητός Ορθόδοξος χριστιανός να αρνείται τον ενταφιασμό και να επιλέγει την αποτέφρωση. Ένας τέτοιος άνθρωπος με την επιλογή του αυτή δηλώνει έμπρακτα ότι αυτονομήθηκε και αποξενώθηκε από την πίστη και πράξη της Εκκλησίας, εφόσον ο ενταφιασμός ήταν και είναι ο μόνος χριστιανικά αποδεκτός τρόπος ‘’διαχείρισης’’ των νεκρών σωμάτων» υπογραμμίζουν σε σημείο του κειμένου.

Τέλος, οι κληρικοί διατρανώνουν την πλήρη αντίθεσή τους «στην καινοφανή, αντιπαραδοσιακή και αντιχριστιανική πρακτική της καύσης των νεκρών», όπως γράφουν στα ψήφισμά τους, και ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορούν να δεχθούν να τελέσουν νεκρώσιμη ακολουθία (κηδεία), υπέρ αναπαύσεως της ψυχής ατόμου, που αποφάσισε και ζήτησε, το ίδιο ή το οικογενειακό περιβάλλον του, την καύση και όχι την ταφή του νεκρού σώματός του.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο ιδιωτικό αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα που βρίσκεται στη Ριτσώνα.

Αυτό είναι το ψήφισμα των κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας:

«Η ταφή του νεκρού σώματος του ανθρώπου στη γη "εξ ης ελήφθη" προϋποθέτει και υπονοεί πίστη στην Ανάσταση των νεκρών κατά τη Δευτέρα Παρουσία και σημαίνει την ελπίδα και εσχατολογική προσδοκία της ζωής του μέλλοντος αιώνος.

Αντιθέτως η καύση και αποτέφρωση υποδηλώνει έλλειψη πίστης και ελπίδας, καθώς σημαίνει τον πλήρη αφανισμό και εκμηδενισμό του ανθρώπου.

Η αποτέφρωση των νεκρών σε ειδικές εγκαταστάσεις - αποτεφρωτήρια παρουσιάζεται στο πλαίσιο της γενικευμένης ήδη εκκοσμίκευσης απλά ως υπόθεση που αφορά στη δημόσια υγεία, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και χωροταξικά προβλήματα, τα οποία είναι πολύ σοβαρά και απασχολούν και την Εκκλησία του Χριστού, η οποία έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πλανήτη μας.

Για την Εκκλησία, όμως, το ζήτημα αυτό είναι σοβαρό και ενέχει προεκτάσεις, γιατί άπτεται του δόγματος και σχετίζεται με την ανθρωπολογία της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία δεν δέχεται για τα μέλη της την αποτέφρωση του σώματος, διότι τούτο είναι ναός του Αγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. 6, 19), στοιχείο της υποστάσεως του κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού πλασθέντος ανθρώπου (Γεν. 1, 24), και περιβάλλει αυτό με σεβασμό και τιμή ως έκφραση αγάπης προς το κεκοιμημένο μέλος Της και ως εκδήλωση πίστεως στην κοινή πάντων ανάσταση.

Είναι αδιανόητο συνειδητός Ορθόδοξος χριστιανός να αρνείται τον ενταφιασμό και να επιλέγει την αποτέφρωση.

Ένας τέτοιος άνθρωπος με την επιλογή του αυτή δηλώνει έμπρακτα ότι αυτονομήθηκε και αποξενώθηκε από την πίστη και πράξη της Εκκλησίας, εφόσον ο ενταφιασμός ήταν και είναι ο μόνος χριστιανικά αποδεκτός τρόπος "διαχείρισης" των νεκρών σωμάτων.

Ο τόπος ταφής του νεκρού σώματος γίνεται σημείο αναφοράς, αγάπης, τιμής, εκφράσεως πόνου και οδύνης που ψυχολογικά ανακουφίζουν και αναπαύουν τους συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος.

Η άρνηση στην καύση των νεκρών και η εμμονή στην ταφή δεν οφείλεται σε σκοταδισμό, φανατισμό ή άλλες σκοπιμότητες από μέρους της Εκκλησίας, αλλά βασίζεται στη μακραίωνη ορθόδοξη παράδοση και αποτελεί κατάφαση στην καταξίωση του όλου ανθρώπου, άρα και του σώματος.

Φυσικά δεν τίθεται ζήτημα για τους ετεροδόξους, αλλοθρήσκους, αθέους ή αθρήσκους. Όλοι είμαστε ελεύθεροι και υπεύθυνοι για τις επιλογές και τις πράξεις μας. Η Εκκλησία, όμως, η οποία σέβεται την ελευθερία κάθε ανθρώπου, σε περίπτωση που της ζητηθεί να παραβεί τις αρχές και παραδόσεις της κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το αποδεχθεί.

Έτσι κάθε πρόταση για  δήθεν "ιερολογία" της διαδικασίας αποτέφρωσης πέφτει εξ ορισμού στο κενό ως αντίθετη προς τους Ιερούς Κανόνες και την Αλήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με όλα αυτά οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, θέλοντας να παραμείνουμε πιστοί στα δόγματα, την εκκλησιαστική παράδοση αιώνων, τους ιερούς κανόνες διατρανώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην καινοφανή, αντιπαραδοσιακή και αντιχριστιανική πρακτική της καύσης των νεκρών και δεσμευόμαστε ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε να τελέσουμε  νεκρώσιμη ακολουθία (κηδεία), υπέρ αναπαύσεως της ψυχής ατόμου, το οποίο αποφάσισε και ζήτησε, το ίδιο ή το οικογενειακό περιβάλλον του, την καύση και όχι την ταφή του νεκρού σώματός του».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

86
σχόλια
 1. avatar Δια ταύτα.

  Απο τη στιγμή που απο παπάδες της πράξης γίνατε παπατζήδες των λόγων
  είναι ζήτημα χρόνου πότε θα χαθεί η μαξούλα σας και θα χαθεί
  και το κύρος που απαιτείται και έχει υποχρέωση να έχει η θρησκεία.
  Τι απαντάτε στο ερώτημα του πιο κάτω σχολιαστή ότι τι ενδιαφέρον έχετε επιδείξει
  για τα οστά που ρίχνονται σε λάκκους απο τα νεκροταφεία σας λυώνουν με οξύ?
  Εκει δεν υφίσταται θέμα ανάστασης? Και επίσης είσαστε ανίκανοι έστω και για ξύλινη
  σοφιστεία εξήγησης τί γίνεται στους απανθρακωμένους απο πυρκαιά .Χάνουν το δικαίωμα
  της ανάστασης?

  1. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

   Αν θέλεις, σε παρακαλώ δες τα σχόλιά μου στους άλλους. Προσωπικά, δεν υποστηρίζω θρησκευόμενους ανθρώπους είτε ιερείς είτε κληρικούς ...κτλ γιατί πιστεύω ότι ο Χριστός δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία που εμείς οι άνθρωποι έχουμε επιβάλει με ταμπέλες και δόγματα. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ είναι σωτηρία , είναι χάρη, είναι ελευθερία επιλογής - όποιος θέλει Με ακολουθεί, είναι χαρά!
   Άλλωστε και όταν ήρθε ο Χριστός στη γη , παρόλο που μόνο το καλό έκανε, θαύματα με θεραπείες και αναστάσεις, οι Φαρισαίοι , οι θρησκευτικοί ηγέτες δηλ ενοχλήθηκαν και τον κυνήγησαν, τον σταύρωσαν άσχετα να Εκείνος το δέχτηκε για λόγους αιώνιας σωτηρίας!

 2. avatar Λέλα

  αν ένας χριστιανός απανθρακωθεί από πυρκαγιά τι γίνεται; χάνει την ανάσταση; μπορούν οι παπάδες να μας πουν ποιά απόφαση συνόδου ή πού η διδασκαλία του Χριστού απαγορεύει την καύση; θα σας πα εγώ επειδή είμαι θεολόγος ,έχει απλώς επικρατήσει η συνήθεια της ταφής χωρίς να υπάρχει θεολογική τεκμηρίωση ,όσον αφορά τον Λάζαρο απλώς αυτό ήταν το έθιμο των Εβραίων

  1. avatar Δημήτρης προς Λέλα

   Αν εσύ είσαι θεολόγος όπως γράφεις και σε είχε το παιδί μου στο σχολείο θα απαιτούσα να σε αλλάξουν με τέτοια μυαλά που κουβαλάς. Άλλο να κάνεις κάτι με την θέλησή σου και άλλο να γίνει κάτι χωρίς εσύ να το θέλεις κυρία θεολόγε!

  2. avatar Αγρυπνείτε Γιατί δεν ξέρετε ποια μέρα θα έρθει ο Κύριος σας

   Άραγε επειδή ήταν το έθιμο των Εβραίων και οι Εβραίοι ήταν ο Λαός του Θεού ήτανε εντάξει Αν ο θεός ήθελε να τους καίνε θα έδινε εντολές από τους Εβραίους γεννήθηκε ο Χριστός είμαστε χριστιανοί ίσον πρέπει να γίνεται ταφή ένα και ένα κάνουν δύο

  3. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

   Επίσης, σε συνέχεια της απάντησής μου, όλες οι γενεές των ανθρώπων του Θεού αναφέρεται για την ταφή στους τάφους των πατέρων τους. Και τον Χριστό σε τάφο τον έβαλαν πριν την ανάστασή Του. Αναφέρεται επίσης ως προς το σώμα μας μέσα στη Βίβλο, από χώμα είσαι και στο χώμα θα επιστρέψεις!

  4. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

   Είναι σίγουρο ότι αν απανθρακωθεί ένας άνθρωπος σε πυρκαγιά όπως δυστυχώς συμβαίνει
   δεν χάνει την ανάσταση γιατί και η στάχτη του εμπεριέχει το dna του , τα δικά του ξεχωριστά στοιχεία που ο Παντοδύναμος Δημιουργός γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε ένα.
   Αυτά τα συστατικά λοιπόν δεν είναι τίποτα για τον Θεό να τα "ζυμώσει" αν μου επιτρέπεται ως παράδειγμα και να τα αναστήσει ο Θεός σε άφθαρτη σάρκα.
   Ούτως ή άλλως η ψυχή του ανθρώπου μετά το θάνατο δεν βρίσκεται μέσα στο σώμα σε όποια μορφή και αν είναι το σώμα.
   Όμως το θέμα είναι καθαρά πώς τιμάμε τη σάρκα, το σώμα που μας έδωσε ο Θεός από τη γέννησή μας. Καθώς, μέσα στον Άγιο Λόγο του Θεού , την Καινή Διαθήκη, αποκαλεί το σώμα μας ναό του Πνεύματος του Αγίου! Στο μεσαίωνα έκαιγαν τους μάγους και τους ανθρώπους του σκότους που ούτως ή άλλως δεν τιμούσαν το σώμα τους ως δημιούργημα του Θεού
   αλλά το εξευτέλιζαν επίτηδες για το λόγο ότι ήταν δημιούργημα του Θεού.

 3. avatar Πρακτικός Οικονομολόγος

  Σε μικρή επαρχιακή πόλη τα έξοδα κηδείας είναι γύρω στα 1000 ευρώ (με οικονομικό φέρετρο και ελάχιστο στολισμό εκκλησίας). Από αυτά τα 100 ευρώ πηγαίνουν στην εκκλησία και 900 παίρνει το γραφείο τελετών για έξοδα και αμοιβή του. Με την αποτέφρωση τα έξοδα του γραφείου θα μειωθούν κατά 50 ευρώ (εκσκαφή τάφου) ενώ θα καταβάλλεις 1000 ευρώ για το αποτεφρωτήριο γλυτώνοντας τα 100 της εκκλησίας.

  1. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

   δηλαδή για τα 150€ λιγότερα επιλέγεις την αποτέφρωση;

  2. avatar Αλλος

   Η επιλογή της αποτέφρωσης δεν είναι μόνο για "οικονομία" αλλά και θέμα προσωπικής φιλοσοφίας.
   Αν μερικοί θέλουμε να αποδεσμευθούμε από τον εναγκαλισμό της Εκκλησίας ,δεν είναι δικαίωμά μας;
   Θα χάσουμε σίγουρα τον "Παράδεισο" αλλά δεν μπορείς να τα εχεις ολα.

   1. avatar Πρακτικός Οικονομολόγος

    Βεβαίως και είναι δικαίωμά σας σεβαστό και αναφαίρετο. Οι περισσότεροι όμως εδώ διατείνονται ότι θησαυρίζει η εκκλησία και οι ιερείς από τις θρησκευτικές κηδείες. Η πραγματικότητα είναι ότι η "μερίδα του λέοντος" των εξόδων πάει στα γραφεία τελετών που θα εξακολουθήσουν να έχουν ρόλο και με την αποτέφρωση.

   2. avatar Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι

    Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, υπέρ της ταφής.. Το σώμα λέγεται ότι διατηρεί κάποιον μαγνητισμό που παίζει ρόλο στην κατάσταση της ψυχής μετά θάνατον...

   3. avatar Vasilis Tsolakis

    Και που το ξερεις οτι θα χασεις τον παραδεισο;; επειδη το λενε καποιοι;; η ηρθε ο φανταστικος Θεος και σου το ειπε

    1. avatar Αλλος

     "Παράδεισος" έγραψα,αν προσπαθήσεις πιθανόν να καταλάβεις..

 4. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

  Ο άνθρωπος είναι πλασμένος από όλα τα συστατικά της γης και εκεί πρέπει να επιστρέψει.
  Ο Λάζαρος τάφηκε και μετά από 4 μέρες ο Κύριος Ιησούς Χριστός τον ανάστησε.
  Βέβαια και όσοι έχουν καεί από πυρκαγιές ο Θεός μπορεί να τους αναστήσει γιατί ακόμα και στη στάχτη τους υπάρχει το ξεχωριστό DNA του κάθε ανθρώπου. Όλα είναι δυνατά στον Κύριο.
  Η ανάσταση των νεκρών θα λάβει χώρα σε όποια μορφή και αν βρίσκεται το σώμα, άλλοι προς σωτηρία και άλλη προς αιώνια κρίση.
  Στην Παλαιά Διαθήκη έκαιγαν τους μάγους ...ενώ τους ανθρώπους του Θεού τους έθαβαν στους τάφους των πατέρων τους.
  Επίσης, στις χώρες που γίνεται καύση των νεκρών και ιδιαίτερα μαζικών νεκρών , δημιουργείται αποπνικτική ατμόσφαιρα νέφους από καπνό σωματιδίων και μυρωδιά ανθρώπινης σάρκας που δεν μπορούν να αναπνεύσουν οι παριστάμενοι αλλά και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.
  Πρόσφατα αποκάλυψε δημοσιογράφος που βρέθηκε σε τέτοια εκδήλωση την τραγική κατάσταση, λέγοντας "αναπνέουμε νεκρούς" δείχνοντας μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο... Τραγικό!

  1. avatar ανδρέας Κατ.

   με ταφή ή αποτέφρωση πάλι στην γή επιστρέφει το σώμα μας

 5. avatar 321

  Οταν πεθάνεις είτε σε κάψουν είτε σε θάψουν είτε σε διαβάσουν είτε δε σε διαβάσουν το μαύρο σκοτάδι σε τρώει. Και μάλλον οι παπάδες δεν ξέρουν από βιολογία. Γιατί άμα σε θάψουν σε τρώνε τα σκουλίκια και σε αποβάλλον από τον οργανισμό σαν απόβλητο και όχι σαν χώμα.

  1. avatar Παπας

   Από βιολογία δεν ξέρουμε,ξέρουμε ομως από πώληση "ιερού" σανού και από κονόμα.

  2. avatar Κάτοχος βέσπας.

   Ενω εσυ που κατέχεις βιολογία, ε!

  3. avatar Και εσυ που το είδες ότι είναι σκοτάδι.

   Για σένα είναι μαύρο σκοτάδι. Έχε την άποψή σου.

 6. avatar Ποίμνιο.

  Μόνο οι κληρικοί Θηβών και Λεβαδείας έπρεπε να δηλώσουν
  κάτι τέτοιο? Οι υπόλοιποι κληρικοί που είναι?

  1. avatar Ονομα

   Οι υπόλοιποι κληρικοί..φροντίζουμε να μη μείνει νηστικό το ποίμνιο,διαφορετικά αρχίζει και σκέφτεται,και η σκέψη είναι εχθρός μας.

 7. avatar Είναι και αδιανόητο….

  .. καθ΄όσον αντιφατικό η ορθόδοξη εκκλησία να διαβάζει τον θανόντα
  εφ΄όσον δέχεται τμηματικά τις επιταγές της.
  Όσο για την εκμετάλλευση των παπάδων ,που στο κάτω της γραφής, έχει
  και το δικαιολογητικό της συλλογής χρημάτων για φιλανθρωπίες,
  αυτό έλειπε στην αποτέφρωση να είναι απούσα η εμπορικότητα και η εκμετάλλευση.
  Μέχρι ISO θα απαιτείται για τρελοκονόμες. Αλλά επειδή ο ρωμιός με το τσαρούχι
  τσιμπάει σε ότι ξενόφερτο σαν τη μέλισσα, μπόρα εποχική είναι και θα σκάσει
  σαν μπαλόνι όπως και ο πολιτικός γάμος.

 8. avatar Νεο-Έλληνας

  Είναι πολλά τα λεφτά στη ταφή για να κάνουν πίσω. Είναι καλή μπίζνα. Εδώ ο ...παπούλης δεν έθαβε τη γυναία γιατι ηταν άπορη και δεν του έδινε κανεις τα 200€ για να τη διαβάσει. Τσακώθηκα μαζί του αλά ήταν ανένδοτος. Η τα 200 ή αδιάβαστη. Εγώ δεν είχα πρόβλημα να μη τη διαβάσει αλλά οι υπόλοιποι βρήκαν τα 200 και του τα έδωσαν. Τι ΝΤΡΟΠΗ !!!!! Ο παπούλης τελικά τα πήρε και τη διάβασε. Έμεινα άφωνος...

  1. avatar Π.Θεοδωρακοπουλος

   Πάντα το χρήμα καθορίζει & εξουσιάζει τις αποφάσεις φυσικά.....οι κληρικοί δεν εξαιρούνται....γιατί ποτέ ! πραγματικά δεν τους άγγιξαν οι διδασκαλίες του Ιησού !!!

  2. avatar Πάμε παρακάτω φίλε.

   Συνήθεις ξενέρωτες υπερβολές.

  3. avatar 23Δ

   Για τους σατανιστές που σκοτώνουν παιδιά , δεν βλέπω τόση ευαισθησία.... Ούτε τόσες αναρτήσεις.... Ένας ιερέας σε πείραξε ή λες παραμύθια......Αν δεν πήγες να το καταγγείλεις στη μητρόπολη, είσαι ψεύτης. Αν από μια περίπτωση γενικεύσεις για 10.000 ιερείς, είσαι κοινός συκοφάντης....

 9. avatar Οι “Εισαγγελεις” με τα μαυρα.

  Ποιος θα φανταζοταν, οτι θα φταναμε στο σημειο, Δημοσιοι υπαλληλοι, να αποφασιζουν για την μεταθανατια μας διαχειριση.

 10. avatar Τόνο Μάσας.

  Ένα δίκιο το έχουν εδώ οι ιερείς. Όποιος θέλει ας θαφτεί ή ας αποτεφρωθεί. σύμφωνα με την δική του επιλογή.Αλλά η εκκλησία δεν μπορεί να καταργήσει τον ρόλο της τα δόγματα της και την ύπαρξη της την ίδια με μία απόφαση ή ένα κοσμικό νόμο πως να το κάνουμε.
  Οσοι προτιμούν την καύση σεβαστή η επιλογή τους αλλά ας σεβαστούν κι αυτοί τις επιλογές της ορθόδοξης εκκλησίας. Πορευθείτε εν ειρήνη και μην τρώγεστε μεταξύ σας άλλο.
  Αμην.

 11. avatar Και που εισαστε …

  ..Ένα χρονο τωρα που ετοιμάζονταν στη ριτσωνα οι εγκαταστάσεις;; γιατι κωφευε εκει η μητρόπολη;;;;;;

 12. avatar Εκλησια Α.Ε

  -Μια Απορια. 'Αν γινει ανασταση νεκρων... Πως θα χωρεσουμε στον πλανητη? Εδω δεν μπορει να θρεψει τα λιγα δις που ειμαστε!..
  Τι Ανασταση κτλ? Το πολυ πολυ μια εκταφη και ως εκει

  1. avatar Αγρυπνείτε Γιατί δεν ξέρετε ποια μέρα θα έρθει ο Κύριος σας

   Όποιος πιστεύει δεν απορεί όποιος πιστεύει στο Θεό πού έχει φτιάξει τα πάντα ξέρει ότι ο Κύριος θα βρει τρόπο .Και τι είναι για το Θεό να το κάνει έτσι ώστε να χωρέσουν Όλοι οι άνθρωποι στη γη Τίποτα ένα λόγο είπε και δημιουργήθηκε η Γη και τα πάντα. Είμαι υπέρ της ταφής δεν είναι χριστιανικό να αποτεφρωνεται το σώμα . Περιμένουμε όλοι την Ανάσταση να έρθει ο ο Ιησούς Χριστός στη Δευτέρα Παρουσία θα κρίνει Ζώντας και νεκρούς ακόμη Έχουμε Ευκαιρία οι πόρτες είναι ανοιχτές να φωνάξουμε τον Κύριο να τον δεχτούμε σαν Σωτήρα να του καλέσουμε στη ζωή μας να τον ακολουθήσουμε αν τον αγαπάμε και αν θέλουμε να σωθούμε.
   Δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς τον κύριο Ιησού Χριστό Δεν υπάρχει σωτηρία αν δεν τον ακολουθήσουμε δεν μιλάω να προσκυνάμε εικόνες και Αγίους μιλάω να προσκυνάμε τον Θεό ενι πνεύματι και αλήθεια και ερχόμαστε στον Πατέρα μέσω του Χριστού δεν υπάρχει άλλο όνομα για το οποίο πρέπει να σωθεί ο άνθρωπος. Ήρθε ο κύριος και μας αγόρασε με το πολύτιμο Αίμα του και όποιος τον δεχτεί θα σωθεί Γιατί όποιος τον δέχεται τον ακολουθεί και τηρεί τις εντολές δεν προσκυνάει άλλους θεούς ουτε Αγίους γιατί και αυτοί ήταν άνθρωποι και δεν μας επιτρέπεται να λατρεύουμε κάτι που απεικονίζει Θεό προσβάλλουμε τα Θεία .Και μην ξεχνάτε ότι φτιάχνει ο άνθρωπος με τα χέρια του είναι κατώτερο του.
   Οταν δεχτούμε τον κύριο Σωτήρα και δείξουμε μετάνοια και τον καλέσουμε στη ζωή μας τότε θα μας ανοίξει το δρόμο και θα μας ανοίξει τα μάτια βήμα προς βημα.

  2. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

   Σχετικά με το ερώτημα πώς θα χωρέσουμε όλοι στον πλανήτη στην ανάσταση νεκρών,
   όλο το άπειρο σύμπαν το οποίο ανήκει στον Θεό δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε έναν πλανήτη.
   Ο Κύριος Ιησούς Χριστός πριν την ανάληψή Του είπε ότι πάει να μας ετοιμάσει τόπο.
   Είναι δυνατόν να μην ξέρει πώς θα το κάνει; Είναι δυνατόν ο υπερβατικός, Παντοδύναμος Θεός να μην μπορεί να το διευθετήσει;

  3. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (1/8)Θα ήθελα να πω ότι είναι ωραίο να έχουμε απορίες για τον Θεό+την Αγία Γραφή; Γιατί αυτό σημαίνει ότι σκεφτόμαστε επάνω σε πνευματικά θέματα +μας ενδιαφέρουν οι απαντήσεις. Και επειδή ο Θεός που μας δημιούργησε ήξερε ότι θα έχουμε πνευματικές απορίες φρόντισε μέσα από τον γραπτό Λόγο του που είναι η Αγία Γραφή να δώσει τις καταλάληλες απαντήσεις που ικανοποιούν την λογική του ανθρώπου και γεμίζουν την ψυχή του.
   Απλά πολλοί άνθρωποι που δεν μελετούν την Αγία Γραφή δεν γνωρίζουν τι έχει πει ο Θεός για πολλά πράγματα της ζωής και πως θέλει ο ίδιος ο Θεός να τον λατρεύουμε εμείς οι άνθρωποι για αυτό και οι περισσότεροι που δεν μελετούν οι ίδιοι την Αγία Γραφή έχουν πέσει θύματα ή των ψεύτικων αντιπροσώπων του Θεού ή έχουν γίνει άθεοι γιατί οι θρησκευτικές τελετές των παπάδων δεν τους ικανοποιούν.Σχετικά με το θέμα που ρωτάς ας δούμε τι είπε ο Ιησούς Χριστός; Α)Ο Ιησούς Χριστός είπε πως μια μέρα όλοι οι άνθρωποι , από τον Αδάμ και την Εύα εώς και τον πιο μικρό άνθρωπο που έζησε σε αυτήν την Γη θα αναστηθούν. Και γι αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Διάβασε τι είπε ο Ιησούς [Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι έρχεται ώρα, και ήδη είναι, όταν οι νεκροί θα ακούσουν τη φωνή τού Υιού τού Θεού, και εκείνοι που άκουσαν θα ζήσουν.Μη θαυμάζετε γι' αυτό· επειδή, έρχεται ώρα, κατά την οποία, όλοι εκείνοι που είναι μέσα στα μνήματα, θα ακούσουν τη φωνή του·και θα βγουν έξω εκείνοι που έπραξαν τα αγαθά, σε ανάσταση ζωής· εκείνοι δε που έπραξαν τα φαύλα, σε ανάσταση κρίσης.] Ιωάννη6:25,28,29.

  4. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (2/8)Β) Όλοι οι άνθρωποι θα αναστηθούν αλλά δεν θα πάνε όλοι οι άνθρωποι στο ίδιο μέρος , ούτε όλοι θα είναι με τα ίδια άτομα και κυρίως δεν θα είναι όλοι με τον Ιησου Χριστό στην αιωνιότητα. Ας δούμε τι είπε ο Ιησούς και γι αυτό το θέμα [31 Και όταν έρθει ο Υιός τού ανθρώπου μέσα στη δόξα του, και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθήσει επάνω στον θρόνο τής δόξας του. 32 Και μπροστά του θα συγκεντρωθούν όλα τα έθνη· και θα τους χωρίσει από αναμεταξύ τους, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια. 33 Και τα μεν πρόβατα θα τα στήσει από τα δεξιά του, ενώ τα ερίφια από τα αριστερά. 34 Τότε, ο βασιλιάς θα πει σ' αυτούς που θα είναι από τα δεξιά του: Ελάτε, οι ευλογημένοι τού Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία τού κόσμου·] Ματθαίος 25:31-34.

  5. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (3/8) Και [41 Τότε, θα πει και σ' εκείνους που θα είναι από τα αριστερά: Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, που είναι ετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του.] Ματθαίος 25:41 και [46 Και θα αποχωρήσουν, αυτοί μεν σε αιώνια κόλαση· ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή.] Ματθαίος 25:46.
   Και αλλού ο Ιησούς μιλά ότι δεν θα πάνε όλοι οι άνθρωποι στο ίδιο μέρος [22 Πέθανε, όμως, ο φτωχός και φέρθηκε από τους αγγέλους στον κόλπο τού Αβραάμ. Πέθανε δε και ο πλούσιος και θάφτηκε. 23 Και μέσα στον άδη, καθώς ύψωσε τα μάτια του, ενώ βρισκόταν μέσα σε βάσανα, βλέπει από μακριά τον Αβραάμ, και τον Λάζαρο στην αγκαλιά του· 24 κι αυτός, αφού φώναξε, είπε: Πατέρα Αβραάμ, ελέησέ με, και στείλε τον Λάζαρο, για να βουτήξει την άκρη τού δαχτύλου του στο νερό, και να δροσίσει τη γλώσσα μου· επειδή, βασανίζομαι μέσα σε τούτη τη φλόγα. 25 Και ο Αβραάμ είπε: Παιδί μου, θυμήσου ότι απόλαυσες τα αγαθά σου στη ζωή σου και ο Λάζαρος παρόμοια τα κακά· τώρα, αυτός μεν παρηγορείται, εσύ όμως βασανίζεσαι. 26 Και εκτός όλων τούτων, ανάμεσα σε μας και σε σας είναι ένα μεγάλο χάσμα στηριγμένο, ώστε αυτοί που θέλουν να διαβούν από εδώ προς εσάς, να μη μπορούν, ούτε και οι από εκεί να διαπεράσουν προς εμάς.] Λουκάς 16:22-26.

  6. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (4/8)Ενώ στην Αποκάλυψη το κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο [11 ΚΑΙ είδα έναν μεγάλο λευκό θρόνο, κι αυτόν που κάθεται επάνω σ' αυτόν, από το πρόσωπο του οποίου έφυγε η γη και ο ουρανός· και δεν βρέθηκε τόπος γι' αυτά·12 και είδα τούς νεκρούς, μικρούς και μεγάλους, να στέκονται μπροστά στον Θεό, και ανοίχθηκαν τα βιβλία· και ανοίχθηκε ένα άλλο βιβλίο, που είναι τής ζωής· και κρίθηκαν οι νεκροί από τα γραμμένα μέσα στα βιβλία, σύμφωνα με τα έργα τους. 13 Και η θάλασσα έδωσε τους νεκρούς που ήσαν μέσα σ' αυτή, και ο θάνατος και ο άδης έδωσαν τους νεκρούς, που ήσαν μέσα σ' αυτούς· και κρίθηκαν κάθε ένας σύμφωνα με τα έργα τους. 14 Και ο θάνατος και ο άδης ρίχθηκαν στη λίμνη τής φωτιάς· αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος. 15 Και όποιος δεν βρέθηκε γραμμένος στο βιβλίο τής ζωής, ρίχθηκε στη λίμνη τής φωτιάς.] Αποκάλυψη 22:11-15.

  7. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (5/8) Γ) Άλλωστε και αυτή γη που ζούμε δεν θα υπάρχει για πάντα αλλά μια μέρα ο Θεός και Δημιουργός θα τα κάνει όλα καινούργια . Ας δούμε πως το λέει η Αγία Γραφή [1 ΚΑΙ είδα έναν καινούργιο ουρανό και μια καινούργια γη· επειδή, ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη παρήλθε· και η θάλασσα δεν υπάρχει πλέον. 2 Και εγώ ο Ιωάννης είδα την άγια πόλη, την καινούργια Ιερουσαλήμ, που κατέβαινε από τον Θεό, από τον ουρανό, ετοιμασμένη σαν νύφη στολισμένη για τον άνδρα της. 3 Και άκουσα μια δυνατή φωνή από τον ουρανό, που έλεγε: Δέστε, η σκηνή τού Θεού μαζί με τους ανθρώπους, και θα σκηνώσει μαζί τους, κι αυτοί θα είναι λαοί του, κι αυτός ο Θεός θα είναι μαζί τους Θεός τους. 4 Και ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον· ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πλέον· επειδή, τα πρώτα παρήλθαν.
   5 Κι αυτός που κάθεται επάνω στον θρόνο είπε: Δέστε, κάνω καινούργια τα πάντα. Και μου λέει: Γράψε· επειδή, αυτά τα λόγια είναι αληθινά και πιστά] Αποκάλυψη 21:1-5.
   Δ) Δυστυχώς και σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού Χριστού οι περισσότεροι δεν θα είναι με τον Θεό στην αιωνιότητα αλλά με τον ψεύτη διάβολο. Ας δούμε πως το είπε ο Ιησούς [13 Μπείτε μέσα από τη στενή πύλη· επειδή, πλατιά είναι η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια, και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα απ' αυτή. 14 Επειδή, στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν.] Ματθαίος 7:13-14.

  8. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (6/8)Από όλα αυτά βγάζουμε το συμπέρασμα ότι όλοι θα αναστηθούν. Δεν θα είναι όλοι με τον Θεό και τον Ιησού Χριστό στην αιωνιότητα και στην νεα γη που ετοιμάζει ο Θεός για να τίθεται θέμα να μην χωράνε, αλλά ακόμα και αν όλοι οι άνθρωποι πίστευας στον Ιησού Χριστό και σωζόντουσαν ακόμα και τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα χώρου γιατί ο Θεός θα μπορούσε να κάνει μια Γη χίλιες φορές μεγαλύτερη.
   Θα έλεγα δεν είναι δικιά μας δουλειά να αναρωτιόμαστε που θα χωρέσουν όλοι όσοι αναστηθούν. Αυτό είναι δουλειά του Θεού.
   Εμείς ας αναρωτιόμαστε πως θα σωθούμε εμείς και θα είμαστε μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον Θεό στην αιωνιότητα. Ας δούμε τι μας δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και είναι γραμμένο μέσα στην Αγία Γραφή για την σωτηρία μας
   [30 και αφού τους έβγαλε έξω, είπε: Κύριοι, τι πρέπει να κάνω για να σωθώ; 31 Και εκείνοι είπαν: Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό, και θα σωθείς, εσύ και η οικογένειά σου } Πράξεις των Αποστόλων 16:30-31.
   Και [16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή. 17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.] Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16-17.

  9. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (7/8) Και [9 ότι, αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς· 10 επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος προς δικαιοσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία·11 δεδομένου ότι, η γραφή λέει: «Καθένας που πιστεύει σ' αυτόν, δεν θα ντροπιαστεί»] προς Ρωμαίους επιστολή 10:9-11.
   Και [15 Πιστός ο λόγος και άξιος κάθε αποδοχής, ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει τούς αμαρτωλούς, από τους οποίους πρώτος είμαι εγώ· 16 αλλά, γι' αυτό ελεήθηκα, ώστε ο Ιησούς Χριστός να δείξει πρώτα σε μένα την όλη μακροθυμία του, για παράδειγμα αυτών που πρόκειται να πιστεύουν σ' αυτόν για αιώνια ζωή.] Ά Τιμοθέου επιστολή 1:15-16.
   Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Ιησούς Χριστός μπορεί να σώσει ακόμα και τον μεγαλύτερο αμαρτωλό , μπορεί να σώσει και εσένα με μια προυπόθεση. Να μετανοήσεις ειλικρινά για όλες τις αμαρτίες σου και να τον επικαλεστείς με όλη την δύναμη της ψυχής σου σαν Κύριο και Σωτήρα σου. Τότε ο Ιησούς Χριστός θα σε ακούσει και θα έρθει στην καρδιά σου και θα σε γεμίσει με την χαρά της σωτηρίας Του.

  10. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (8/8)Ο Ιησούς Χριστός περιμένει από τον καθένα να τον καλέσει στην καρδιά του. Δες πως μας περιγράφει αυτήν την στιγμή [20 Πρόσεξε, στέκομαι στη θύρα και κρούω· αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου, και ανοίξει τη θύρα, θα μπω μέσα σ' αυτόν, και θα δειπνήσω μαζί του κι αυτός μαζί μου.] Αποκάλυψη 3:20. Γι αυτό και εσύ αν σήμερα ανοίξεις την καρδιά σου στον Χριστό τότε θα γευτείς στην ζωή σου τι σημαίνει να είναι κανείς ¨παιδί Θεου¨. [12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν(τον Ιησού Χριστό, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του] Ιωάννης 1:12.

  11. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Αν σε ενδιαφέρει το θέμα της ανάστασης των νεκρών και που θα περάσουν οι άνθρωποι την αιωνιότητα τους διάβασε το παρακατώ. Περιγράφει με απλό αλλά πολκύ παρασταικό τρόπο πως θα γίνει η κρίση των νεκρών και ζωντανών, και παραθέτει και τα σχετικά εδάφια από την Αγία Γραφή. Κάποιοι πιστεύουν ότι όλα τελειώνουν εδώ και όλα τελειώνουν με τον θάνατο του ανθρώπου. Ο Ιησούς Χριστός όμως και η Αγία Γραφή μας μιλάνε για μια άλλη πραγματικότητα που συναντάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή που κατά την γνώμη μου κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να αγνοεί !
   [...]

 13. avatar Ονομα

  Στη ψηφιακή εποχή δεν χρειαζόμαστε τράγους,ΑΠΟΛΥΣΤΕ τους.

 14. avatar Ρε σαβουρες

  Βοθροι αθεα κορακια καντε μωκο επιτελους αρκετα εδω ειναι ορθοδοξια να πατε στις χωρες που ανηκετε βοθροι ε βοθροι ! Ειστε Ελληνες εσεις ρε χωρις ταφη δεν υπαρχει χριστιανος ρε ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ υπηρετες του δικερατου αφεντη σας γελοιοι !

  1. avatar Η πτωματολαγνεία

   και οι λέξεις που χρησιμοποιείςσε κάνουν "καλό" χριστιανό;
   Αν δεν ηξερες τι είναι ο χριστιανοφασισμός..τώρα ξέρεις.

  2. avatar Το λιβάνι

   σου εχει καταστρέψει τον εγκέφαλο,κρίμα.

  3. avatar Βλέπω

   ασχολείσαι με βόθρους,βγαίνει το μεροκάματο;

  4. avatar Parkis

   Έλληνας και χριστιανός δε μπορεί να υπάρχει. Οι Έλληνες είχαν φιλοσοφία, αστρονομία, Θέατρο, επιστήμες πολλές.
   Η καταστροφή του λαμπρού αυτού πολιτισμού επήλθε από το χριστιανισμό και τις καταστροφές που έκαναν οι βυζαντινοί στην πατρίδα μας.
   Ούτε ξέρεις τι σου γίνεται μιλάμε...

   1. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

    Δεν είναι σοφό να μπερδεύουμε ταμπέλες , χριστιανισμός , ελληνισμός ...κτλ
    Αν διαβάσεις μέσα στο ευαγγέλιο Καινή Διαθήκη, αναφέρονται οι Έλληνες και γράφτηκε η Καινή Διαθήκη στην Ελληνική λόγω πολιτισμού και φιλοσόφων.
    Αναφέρεται επίσης ότι Έλληνες σοφοί, πήγαν να γνωρίσουν τον Ιησού από κοντά γιατί είχαν θαυμάσει! Υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ του χριστιανισμού με τον ίδιο τον Χριστό
    Αν σκεφτείς, ο Παντοδύναμος , Πάνσοφος Δημιουργός, ο Θεός της αγάπης, μετέδωσε στον άνθρωπο κατά τη δημιουργία του εκτός το κατ' εικόνα του εαυτού Του αλλά με την εμφύσηση στο πνεύμα του ανθρώπου για να γίνει ζωντανός, μετέδωσε λοιπόν και τη σοφία Του καθώς και πολλές δεξιότητές Του! Τι θέλω να πω ; Ότι και οι Έλληνες με όλες τις δεξιότητές τους είναι βγαλμένοι μέσα από τον ίδιο σοφό Θεό. Ο Απ. Παύλος όταν πήγε στην Αθήνα στον Άρειο Πάγο και είδε τους θεούς τους , τα αποκάλεσε με ευγένεια σεβάσματά τους, παρόλο που δεν τα πίστευε φυσικά. Έτσι είδε και το βωμό προς τον άγνωστο Θεό και τους μίλησε για τον Χριστό. Δεν τους επίπληξε, δεν τους πίεσε, δεν τους επιβλήθηκε. Δεν τους προσέβαλε. Σκοπός μόνο ο Χριστός με την πολύτιμη σωτηρία της αιώνιας ψυχής που προσφέρει , η ανακούφιση των προβλημάτων μέσα από τη χαρά των θεραπειών που προσέφερε, θεράπευσε τυφλούς, ανάπηρους, λεπρούς, ανάστησε νεκρούς, παιδάκια, η αγάπη του Θεού απλώθηκε με απλότητα. Και όμως οι Φαρισαίοι ενοχλήθηκαν . Έτσι, δέχτηκε τα βασανιστήρια που του ετοίμαζαν ' γιατί; Γιατί πήρε θεληματικά τη θέση μας!

  5. avatar Ρε σαβουρες

   pet εισαι σαλονιου η λιμανιου;;;;;

  6. avatar Το καταλαβαμε

   απο το μεστό και γεματο αγαπη σχόλιό σου..

  7. avatar Ονομα

   Εσένα ποιός σε διόρισε Υπουργό Πεθαμένων;
   Ασχολήσου με την οικογένειά σου καί μείς θ ασχοληθούμε με τη δική μας.

 15. avatar Εκλησια Α.Ε

  Φυλαχτειτε γιατι αν τυχει και ερθει καιρος μαζικου αφανισμου( τιποτα ιοι, η γαιοφυσικης προελευσης) τοτε οι ταφες θα γινονται με συνοπτικες διαδικασιες λογου οτι θα φρακαρουν με μιας τα κοιμητηρια.. Τοτε οι ιεραρχες θα δεχτουν σιγουρα να διαβασουν κηδεια για αποτευφρωση ωστε μην χασουν τα tips.. Πιστευω καθε αλλαγη στην αρχη ειναι παντα δυσκολη, αλλα θεμα χρινου η αναγκης θα συμφωνισουν

  1. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

   Αν θέλεις, σε παρακαλώ, δες τα σχόλιά μου στους άλλους στο ίδιο θέμα. Σε αυτή την περίπτωση ανοίγουν πάλι λάκκους και τους θάβουν όλους μαζί. Δεν είναι υποχρεωτικό να αποτεφρωθώ από τη στιγμή που δεν το θέλω.
   Ας σεβόμαστε εκείνους που θέλουν να ταφούν επίσης!

 16. avatar takis

  Ειναι πολλα τα λεφτα παπα Άρη..

 17. avatar Καληνυχτας

  Ο μόνος αξιοπρεπής τρόπος να φύγει το σώμα είναι η αποτέφρωση. Το να περιφέρουν το κουφάρι σου αγρικοι στο νεκροταφείο για να την κονομα δεν είναι ανθρωπινο

  1. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

   Έχουμε μπερδέψει την κονόμα - τιμή-χρήμα όπως λες των θρησκευομένων ηγετών και των γραφείων κηδειών με την αξιοπροεπή ηθική τιμή που δίνουμε στο σώμα μας , την αξιοπροεπή ηθική τιμή στο σώμα των δικών μας ανθρώπων. Την αναγνώριση του Πλάστη μας για το δώρο Του ως Δημιουργός!
   Θα μπορούσες να κάψεις ένα δικό σου έργο τέχνης που έχεις φτιάξει με πολλή αγάπη, με την ίδια σου την ψυχή βάζοντας όλο σου το είναι για να γίνει; Ακόμα και αν χαλάσει, θα το το κάνεις διατηρητέο όσο μπορείς. Εδώ, προσπαθούμε να συντηρήσουμε τα αρχαία ευρήματα, έργα τέχνης, κτίρια, και τους δίνουμε τεράστια αξία.
   Πόσο μάλλον την αξία που δίνουμε στα χέρια του Πλάστη μας;
   Προσωπικά, τον αδερφό μου που έχασα στα 15 από λευχαιμία, και τον πατέρα μου πριν 3 χρόνια δεν θα μπορούσα με τίποτα να κάψω τα σώματά τους. Τα τίμησα με την ταφή με φυσική φθορά μέσα στη γη .
   Ο Θεός το αποκαλεί ναό, το έπλασε υπερβατικά με τα ίδια Του τα χέρια από χώμα και πηλό και πρέπει το σώμα μας εκεί να επιστρέψει. Όποιος δεν το αναγνωρίζει αυτό φυσικά μπορεί να το κάνει, να αποτεφρωθεί.
   Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε αν ο άνθρωπός μας θα το ήθελε αυτό όσο ήταν εν ζωή και όχι να αποφασίζουμε εμείς.

  2. avatar Παπάς

   Οχι και αγροίκοι,ενα μεροκάματο πάμε να βγάλουμε.

 18. avatar ποιός σας ##### και σας

  άεργοι

 19. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1/3) Νομίζω ότι οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας για ακόμα μια φορά βγάζουν ανακοίνωση όχι γιατί τους ενδιαφέρει η ψυχή των ανθρώπων ή αν οι άνθρωποι περάσουν την αιωνιότητα τους μαζί με τον αναστημένο Ιησού Χριστό ( στο μέρος που ονομάζουμε παράδεισο) ή με τον διάβολο (στο μέρος που ονομάζουμε κόλαση). Γιατί αν οι παπάδες ενδιαφέρονταν για την σωτηρία των ανθρώπων θα έλεγαν την αλήθεια του Θεού και της Αγίας Γραφής στους ανθρώπους. Θα τους έλεγαν δηλαδή ότι ο άνθρωπος για να σωθεί πρέπει να ακούσει το Ευαγγέλιο να μετανοήσει για όλες τις αμαρτίες και να πιστέψει στον Ιησού Χριστό και στην ανάσταση. Εφόσον πιστεψε κάποιος πρέπει να ομολογήσει δημόσια την πίστη του αυτή και να βαπτιστεί με την δική του θέληση στο νερό. Ο άνθρωπος που ομολογεί πίστη στον Ιησού Χριστό και στο Ευαγγέλιο οφείλει να ζει μέσα στην αγάπη, αλήθεια, καλοσύνη, αγιασμό και δικαιοσύνη που δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός με το παράδειγμα του. Άνθρωπος που λέει ότι πιστεύει στον Χριστό ή ότι είναι"χριστιανός" και ζει μέσα στην αμαρτία, πορνεία, ψέμα, αδικία και πονηριά όχι μόνο δεν θα σωθεί αλλά τον περιμένει και διπλάσια τιμωρία λόγο της υποκρισίας του. Συμφέρει στον άνθρωπο να είναι άθεος και να αμαρτάνει παρά να παριστάνει τον καλό χριστιανό και να κάνει όλες τις αμαρτίες. Αυτά οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας δεν τα λένε ποτέ στους ανθρώπους γιατί δεν θέλουν να χάσουν οπαδούς και τις τελετές που προσφέρουν ζητώντας χρήματα.

 20. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/2)Η Αγία Γραφή δεν διδάσκει κάτι συγκεκριμένο για το πως πρέπει να θάβεται ο άνθρωπος. Η Αγία Γραφή λέει πως πρέπει να ζει ο άνθρωπος για να είναι παιδί του Θεού και να αιώνια ζωή. Ότι και αν έχει γίνει στο σώμα του ανθρώπου, ο Θεός έχει την δύναμη να το αναστήσει, και οι Αγία Γραφή λέει ότι όλοι οι άνθρωποι θα αναστηθούν, από τον Αδάμ και την Εύα έως και τον τελευταίο άνθρωπο που έζησε στην Γη, θα σταθούν μπροστά στο λευκό θρόνο του Θεού και όλοι θα κριθούν με αλήθεια και δικαιοσύνη από τον Ιησού Χριστό ( δες Αποκάλυψη 20:12-15). Αυτό που σίγουρα δίδαξε ο Ιησούς Χριστός είναι ότι τα πράγματα του Θεού είναι δωρεάν ( Ματθαίος 10:8). Για αυτό όποιος θρησκευτικός λειτουργός ή παπάς ζητάει χρήματα για να κάνει μια θρησκευτική τελετή όπως γάμος βάφτιση κηδεία ή κάτι άλλο είναι παράνομος και έξω από το Ευαγγέλιο. Μην του δίνετε ούτε ένα ευρώ γιατί έτσι τον κάνετε χειρότερο και πιο άπληστο. Οι παπάδες διαμαρτύρονται γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι αν γίνεται η καύση των νεκρών θα μειωθούν τα έσοδα τους από κηδείες και μνημόσυνα και αυτό είναι το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει. Όλα τα άλλα που λένε είναι σάλτσες και για να δικαιολογηθούν. Και το λέω αυτό γιατί οι παπάδες δεν διαμαρτύρονται γιατί η καύση στα σώματα ήδη γίνεται στα νεκροταφεία των μεγάλων πόλεων καθώς τα σώματα των νεκρών και σήμερα που μιλάμε τα ξεθάβουν τρία χρόνια μετά (πολλές φορές χωρίς να έχουν λιώσει) τα καίνε και τα κόκκαλα των νεκρών τα κονιορτοποιουν. Αυτό δεν είναι ασέβεια προς τους νεκρούς;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει