Την ανησυχία της για την «αποπειραθείσα ενέργεια» ενάντια στο γενικό προξενείο της Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, εξέφρασε η Άγκυρα.

Σήμερα το πρωί περισσότερα από δέκα άτομα συνελήφθησαν, διότι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του τουρκικού προξενείου, όπου φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και άνοιξαν πανό, ανακοίνωσε η ελληνική αστυνομία.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την «παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του γενικού προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη».

Με ανακοίνωσή του ο Χαμί Ακσόϊ, εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, δήλωσε πως η Άγκυρα περιμένει από τις ελληνικές Αρχές να αποτρέψουν παρόμοιες απόπειρες και να «διασφαλίσουν πως οι δράστες θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και να τους επιβληθεί η τιμωρία που τους αξίζει».

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Τουρκία κάλεσε την Ελλάδα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τις αντιπροσωπείες και το προσωπικό της που βρίσκονται στη χώρα.