Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο Κύριός μας μάς δίδαξε και ζητάει από εμάς να είμαστε ενωμένοι

«Από την ιστορία ξέρουμε πως όταν η Εκκλησία είναι ενωμένη η πορεία της είναι πιο άνετη»


ΕΛΛΑΔΑ
16:50
13/10/2019
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο Κύριός μας μάς δίδαξε και ζητάει από εμάς να είμαστε ενωμένοι
14
loading

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε, σήμερα, η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερωνύμου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν 36 μητροπολίτες.

«Από την ιστορία ξέρουμε πως όταν η Εκκλησία είναι ενωμένη η πορεία της είναι πιο άνετη», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κατά τη χειροτονία του Καλαβρύτων Ιερωνύμου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ιστορία της Μητροπόλεως Καλαβρύτων, αλλά και στους άξιους προκατόχους του νέου μητροπολίτη, ενώ παράλληλα τόνισε πως «η εκλογή σου είναι και ένα σημασιολογικό στοιχείο για την Εκκλησία μας και γιατί όχι και για το έθνος. Ο Κύριός μας μάς δίδαξε και ζητάει από εμάς να είμαστε ενωμένοι. Το πρόσωπό σου ένωσε όλα τα μέλη της Ιεραρχίας».

Επιπρόσθετα, επισήμανε πως «έχουμε πολλά παραδείγματα και λυπηρά πολλές φορές ότι οι διενέξεις, οι διαιρέσεις, οι απολυτότητες βοηθούν στο να διασχίζεται η Πολιτεία, η κοινωνία και να ταλαιπωρείται η πορεία μας».

Καταληκτικά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε στον νέο μητροπολίτη η πορεία του να είναι «πορεία Ιησού Χριστού, Αυτού που είπε να αγαπάμε τα πρόβατά του και να θυσιαζόμαστε για αυτά».

Από την πλευρά του, στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους αρχιερείς, κληρικούς και πιστούς, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «Ο Αρχιερεύς, ως έμψυχος εικών του Θεού, (άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης), ως άγγελος Θεού, είναι η πηγή παντός αγαθού και πάσης ευλογίας καθώς «τα πάντα δι' αυτού τα της Εκλησίας τελείται» (Συμεών Θεσσαλονίκης). Αλλά και δούλος είναι ο Επίσκοπος, διάκονος και υπηρέτης Ιησού Χριστού, όργανον της θείας χάριτος, κιθάρα μελωδική του παναγίου Πνεύματος, ποιμήν, κηδεμών και προστάτης των αρνίων του Χριστού, ‘'ανάδοχος των υπ' αυτού ποιμαινομένων ψυχών'' φύλαξ, οδηγός , ‘'σιτοδότις πνευματικός'', διδάσκαλος, ιατρός, εργάτης της Εκκλησίας και ‘'καλός οικονόμος της ποικίλης χάριτος του Θεού''. (Α' Πετ. 4,10). Μέσα στην ανεξιχνίαστον πανσοφίαν και παντοδυναμίαν Του ο παντοκράτωρ Θεός ηθέλησε μέσα από την ασθένεια και την ευτέλεια ‘'του οστρακίνου σκεύους'' (Β΄Κορ. 4,7) του ανθρωπίνου πλάσματος να υπηρετούνται διά της πανιέρου Αρχιερωσύνης ουράνιες αξίες και ποιότητες και αθάνατες ψυχές, υπέρ των οποίων ο μόνος Κύριος και Ποιμήν αληθής και Δεσπότης του παντός ενηνθρώπισε, ‘'απέθανεν και ανέστη''. ‘'Ω βάθος πλούτου και σοφίας και γνώσεως Θεού! ως ανεξερεύνητα τα κρίματα αυτού και ανεξιχνίαστοι αι οδοί αυτού!'' (Ρωμ.11,33)».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar Τι έγινε, λυσσάνε τα αθεΐκια;

  Ένα άτομο έγραψε 5 σχόλια. Είναι λέει και διαβασμένοι στην Αγία Γραφή!! Κάντε κάνα μάθημα θρησκευτικών στον Αρχιεπίσκοπο. Γαβ γαβ γαβ

 2. avatar Ο πιο άχρηστος αρχιεπίσκοπος

  Ήπιε το αίμα του Χριστόδουλου και μέσα στη κρίση δεν είπε τη παραμικρή κουβέντα στον φίλο του Τσίπρα την ώρα που ρήμαζε πατρίδα θρησκεία οικογένεια γλώσσα ιστορία παιδεία . Αίσχος!

 3. avatar Σπύροs

  Ισόβια θητεία με μισθό πρωθυπουργού και μέσα στη χλιδή και το χρυσάφι,ενώ την ίδια στιγμή συνάνθρωποί μαs αγωνίζονται να επιβιώσουν.
  Τώρα αν ερχόταν ο Χριστόs θα σαs έπερνε το κεφάλι υποκριτέs,όχι γιατί ζείτε μέσα στη χλιδή αλλά γιατί μιλάτε εξ΄ονόματόs του και τον κοροϊδεύετε κατάμουτρα.
  Στα μάτια του Θεανθρώπου έχει μεγαλύτερη αξία έναs που δηλώνει άθεοs γιατί τουλάχιστον αυτόs δεν τον κοροιδεύει.

 4. avatar PANKO

  Ουέ υμίν φαρισαίοι υποκριταί...

 5. avatar ΟΞΩ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ

  ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΘΙΚΙΑ ; ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ! ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ [...] !

 6. avatar Kmemporio

  Αδελφια..Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε.

 7. avatar Ναι,μη φας…

  Να είστε ενωμένοι με τους οικουμενιστες και αυτούς που αφορισαν οι αγιοι πατερες...;;;συγχαρητήρια!!!!δείξατε ποιοι είστε.

 8. avatar Πάπας

  Ο Σύρου παίρνει το χρυσό από την Τήνο και τον κάνει ράβδους στην Τουρκία.Τι να σεβαστείς και σέ τι να πιστεύεις Αυτοί εκπροσωπούν την θρησκεία πώς να πάει κανείς στην εκκλησία σε δύσκολες στιγμές δεν είναι πουθενά κρίμα

 9. avatar Δώσε

  σανό στο κοπάδι.

 10. avatar Τέλος

  Δεν σας χωνεύω μεγαλύτερη διαπλοκή από την εκκλησία δεν υπάρχει τον άσχημο ρόλο πού παίξατε στην χούντα δεν τον ξεχνώ Άλλωστε όταν σας βλέπω μου θυμίζετε την σταύρωση του Ιησού μετά την προδοσία σας

 11. avatar Αμάσητος.

  Ο Κύριος μας δίδαξε να είμαστε ενωμένοι και στον αγώνα και στη μάσα
  δέσποτά μας.

 12. avatar φροιξος

  Η διαπλοκη δεν μιλαει που φρτος το κοινωνικο μερισμα σπι 1,5 δις γινετσι 400 εκ!!! Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ λιβανιζουν τις αυξησεις των συντελεστων αναπληρωσης που ομως ειναι κατω απο την προσωπικη διαφορά, οπότε μηδεν στην τσέπη!!

 13. avatar Δεν ζητάει μόνο αυτό

  Δεν ζητάει μόνο αυτό, δεν γίνεται ενότητα παρδαλή, ο Χριστός έχει Διδασκαλία

 14. avatar TA ΣΩΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ.

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΑΣ ΑΓΙΕ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ . ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει