Αίτημα για κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από τον δήμο Μεσολογγίου λόγω κακοκαιρίας

«Αδύνατο σε έναν μήνα να γίνουν όσα δεν έγιναν επί χρόνια» τόνισε ο περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας


ΕΛΛΑΔΑ
23:44
03/10/2019
Αίτημα για κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από τον δήμο Μεσολογγίου λόγω κακοκαιρίας
3
loading

Το σημερινό κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε σε μεγάλο βαθμό τα δυτικά της Ελλάδας, προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή Λεσινίου Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, ο δήμος Μεσολογγίου υπέβαλε αίτημα, προκειμένου να κηρυχθεί η τοπική κοινότητα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που αντιμετώπισαν πλημμυρικά φαινόμενα επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, επικεφαλής κλιμακίου της Περιφέρειας που κινητοποιήθηκε για να συνδράμει τις προσπάθειες των δήμων και των πολιτών.

«Είμαστε απέναντι σε δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά τη σφοδρότητα των φαινομένων που είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Και το δεύτερο, αφορά τα ελλείμματα πολλών ετών σε υποδομές, αλλά και έργα προστασίας και προφύλαξης των οικιστικών περιοχών», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης.

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Εννοείται πως είναι αδύνατο σε έναν μήνα - ή ακόμα και σε έναν χρόνο - να γίνουν όσα δεν έγιναν επί χρόνια. Όμως, η Περιφέρεια, όχι μόνο δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά μαζί με τους δήμους και τις άλλες υπηρεσίες θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για να προφυλάξει τους πολίτες και τις περιουσίες τους, ενώ επιπλέον θα δρομολογήσει όλα τα αναγκαία έργα και θα αναζητήσει όλα τα απαραίτητα κονδύλια για να μετατραπεί η Δυτική Ελλάδα σε πρότυπη περιοχή αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Γιατί αυτό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ζήτημα επιβίωσης και ανάπτυξης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar @ φροιξος

  Αφού το έφαγαν τα κορόιδα, έφεραν πάλι στην κυβέρνηση αυτούς που μας πτώχευσαν!

 2. avatar φροιξος

  ενω για την Μαντρα έφταιγε ο Τσιπρας!!!

  1. avatar Ελλη η αγαπη σου.

   Φροιξο αγαπη μου γυρνα πλευρο και ξανακοιμησου,ονει ρο ηταν!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει