Στη σύλληψη συνολικά 20 ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • (5) άτομα για περιπτώσεις κλοπών
  • (6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 53χρονου αλλοδαπού και 20χρονου ημεδαπού έπειτα από μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο της έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι, ο αλλοδαπός άντρας διακινούσε ποσότητες κάνναβης, ενώ στην οικία του, στην περιοχή Άνω Πόλης, κατείχε τέσσερα (4) δέματα της ναρκωτικής ουσίας, δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών και τρία (3) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του. Συνολικά κατασχέθηκαν 1 κιλό και 16 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • (4) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα
  • (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα
  • (4) άτομα για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και κατά περίπτωση για αρπαγή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Μεταξύ αυτών και δύο άντρες 25 και 29 ετών, οι οποίοι αφού απέσπασαν, με χρήση σωματικής βίας, χρήματα από αλλοδαπό που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στην Ελληνική επικράτεια, τον κατακρατούσαν παράνομα, απαιτώντας χρηματικό ποσό για την απελευθέρωσή του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.