Η Δημητσάνα έχει λόγους που συνεπαίρνει τον ταξιδιώτη

Ανακαλύψτε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Αρκαδία - Δείτε τις φωτογραφίες


ΕΛΛΑΔΑ
7:07
28/09/2019
Η Δημητσάνα έχει λόγους που συνεπαίρνει τον ταξιδιώτη
loading

Την αποκαλούν και η «αρχόντισσα» της Αρκαδίας και όταν την επισκεφτείς, θα καταλάβεις το λόγο. Γαντζωμένη στην αγκαλιά του Μαινάλου και σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, βρίσκεται η Δημητσάνα. Ένας παραδοσιακός οικισμός με ένδοξη ιστορία, αφού είναι ο τόπος που γέννησε τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’ και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Είναι, όμως κι ένα μέρος με θέα που σου κόβει την ανάσα. Ο κάμπος της Μεγαλόπολης να απλώνεται στα πόδια σου και στον ορίζοντα να προβάλλει ο συναρπαστικός Ταΰγετος είναι μία εικόνα, που απλά συναρπάζει. Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο, που πολλοί αποκαλούν τη Δημητσάνα και ως «μπαλκόνι», αφού σε όποια γωνιά της και αν καθίσεις, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα υπέροχο μπαλκόνι, που τόσο απλόχερα σου προσφέρει αυτή την εκπληκτική θέα.

Η καλαίσθητη και γραφική Δημητσάνα αποτελεί τυπικό δείγμα αρκαδικής αρχιτεκτονικής και βρίσκεται στη Γορτυνία, σε κοντινή απόσταση από άλλους εξίσου όμορφους οικισμούς, όπως η Βυτίνα και η Στεμνίτσα. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τον ποταμό Λούσιο, που γενναιόδωρα τροφοδοτεί την πλούσια φύση, που την περιβάλλει. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος, κι ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να σεργιανίσει ανάμεσα στα πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια, σε λιθόστρωτα σοκάκια που οδηγούν σε όμορφες γωνιές και «ανοίγματα», όπου το βλέμμα φτάνει μέχρι τη Μεγαλόπολη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει