Για «κατάχρηση εξουσίας» κατηγόρησαν σήμερα την κυβέρνηση τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) με αφορμή την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Ομοσπονδίας, κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιστράτευση των καθηγητών.

Τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας καλούν τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 9.30 το πρωί έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην οδό Πανεπιστημίου.

Όπως υποστήριξαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου οι καθηγητές και οι νομικοί εκπρόσωποι τους, «δεν συνέτρεχε κανένας λόγος δημοσίου συμφέροντος για την επιστράτευση του κλάδου, αλλά η κυβέρνηση ήθελε απλά να περάσει ένα μήνυμα».

«Εάν η απεργία της ΟΛΜΕ απειλούσε την ψυχική υγεία των παιδιών, τότε τι να πούμε για τα εξτρεμιστικά δύσκολα θέματα των εφετινών εξετάσεων» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστου, ο οποίος διερωτήθηκε «εάν στόχος είναι η απαξίωση του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων». Στη συνέχεια μίλησε για «αδιανόητη απουσία διαλόγου από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τους καθηγητές για το περιεχόμενο του τελικού προεδρικού διατάγματος για τις αποσπάσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΜΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην νομοθετήσει τίποτα μέσα στο καλοκαίρι και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τετάρτη, 12 του μήνα έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστου εξέφρασε την ανησυχία του προεδρείου της Ομοσπονδίας, για πιθανές απολύσεις καθηγητών την ερχόμενη σχολική χρονιά, ιδίως στους τομείς της φυσικής αγωγής και πληροφορικής. Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι εκρηκτική η κατάσταση στα σχολεία και από άποψη κενών σε καθηγητές, αλλά και από άποψης υλικοτεχνικής υποδομής (ελλείψεις σε αναλώσιμα, πετρέλαιο κλπ).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.