Για «αυθαίρετους σχεδιασμούς» του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), σχετικά με την κατανομή του δυναμικού των εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ χρεώνει στο υπουργείο Παιδείας πως προσπαθεί να κατασκευάσει, «με αυθαίρετους σχεδιασμούς επί χάρτου, τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών».

«Για τον λόγο αυτόν», συνεχίζει, «χρησιμοποιεί τις πρόσφατες ρυθμίσεις για το διδακτικό ωράριο, αλλά και αυτές που ετοιμάζονται με το ΠΔ, για να μεταθέτει υποχρεωτικά τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η εφαρμογή αυτής της πολιτικής στην ουσία προδιαγράφει την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα και προετοιμάζει τη δεξαμενή για την “κινητικότητα” (υποχρεωτικές μεταθέσεις αλλά και απολύσεις) χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών από το 2013 έως το 2015»
.
Μάλιστα, το δ.σ. της ΟΛΜΕ έχει, ήδη, ζητήσει από τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών «να μην συμφωνήσουν με τη λογική συγκρότησης των πινάκων που προωθεί το υπουργείο και να εκδηλώσουν με τον
προσφορότερο τρόπο την αντίθεσή τους».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:

– Ο υπολογισμός των κενών – πλεονασμάτων να γίνεται με βάση το ισχύον ωράριο και όχι με αυτό που προβλέπει ο νέος ν. 4152/13, την κατάργηση του οποίου ζητά το συνδικαλιστικό κίνημα.
– Να υπολογιστούν τα κενά – πλεονάσματα κατά σχολείο- ομάδα σχολείων όπως πάντα και όχι με το σφαγιαστικό και αυθαίρετο μέτρο της εγκυκλίου.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν. Ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ θερμός και θα πάρουμε τα μέτρα μας για αυτό», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.