Εγγραφές πρωτοετών: Ξεκινούν οι αιτήσεις τις επόμενες μέρες

Πότε θα μπορούν οι φοιτητές να ζητήσουν μεταγγραφή


ΕΛΛΑΔΑ
15:21
16/09/2019
Εγγραφές πρωτοετών: Ξεκινούν οι αιτήσεις τις επόμενες μέρες
loading

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών στα πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Οι εγγραφές των πρωτοετών για το έτος 2018 - 2019 πραγματοποιήθηκαν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, κάτι που ίσως συμβεί και φέτος.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τις γραμματείες των τμημάτων. Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών 2019 θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr για να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους. Προς το παρόν η διεύθυνση αυτή παραμένει «κλειστή».

Το παραπάνω διάστημα αφορά τους επιτυχόντες σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και όχι από τα υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Εξαιρούνται, δηλαδή, όσοι με τις Βάσεις 2019 πέρασαν στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου.

Μετεγγραφές φοιτητών

Την ίδια ώρα, μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών των πρωτοετών αναμένεται να ξεκινήσει και η προθεσμία για τους πρωτοετείς φοιτητές που θέλουν να πάρουν μετεγγραφή.

Οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους.

Οι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής για αντίστοιχη σχολή ή τμήμα έως δύο διαφορετικών ΑΕΙ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει