Μάχη να επανέλθει στην παλιά της ζωή δίνει από το Νοσοκομείο Παίδων η 8χρονη Αλεξία η οποία το Πάσχα είχε χτυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα.

«Είναι λίγο καλύτερα, κουνάει το χεράκι της λίγο πιο πολύ από πριν. Προσπαθεί να χαμογελάει και να ακούει όταν της μιλάω. Κάποιες φορές αντιδρά σ’ αυτά που της λέω, κάποιες άλλες δεν αντιδρά καθόλου. Δεν μας λένε και πολλά. Μας λένε ότι για αυτό που έχει πάθει, καλά είναι. Αυτό που θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Εξαρτάται και από το Κέντρο Αποκατάστασης, από πολλά πράγματα» λέει η μητέρα της στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Είναι θαύμα του Θεού ότι είναι καλά» τονίζει και επισημαίνει σε πόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση είναι η οικογένεια. «Χρειάζεται ένα ειδικό καροτσάκι για να μπορεί να είναι ίσια το κεφάλι της, να μπορεί να ξαπλώσει και είναι αρκετά ακριβό» αναφέρει.

Το φετινό καλοκαίρι για την οικογένεια ήταν το χειρότερο, όπως ανέφερε. «Εκεί είμαστε μέρα νύχτα. Της μιλάμε όλη την ώρα. Τι μπορώ να της πω; Πόσο πολύ την αγαπάω» λέει η μαμά της.

«Τα αδέρφια της κλαίνε όταν τη βλέπουν»

Καμία συγγνώμη δεν έχει ζητήσει στην οικογένεια ο άνδρας που πυροβόλησε.

«Τίποτα, τίποτα. Ούτε τηλεφωνικώς, ούτε τίποτα. Είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Πονάει. Φανταστείτε το παιδί μου ήταν μια χαρά και ξαφνικά τώρα είναι στο κρεβάτι. Και όχι ότι έτυχε, ότι ο Θεός το έκανε, αλλά από κάποιο ανθρώπινο λάθος» είπε.

Τα αδέρφια της Αλεξίας στεναχωριούνται πολύ όταν τη βλέπουν. Η 12χρονη και ο 10χρονος μένουν με την ηλικιωμένη γιαγιά τους, η οποία αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας, ώστε οι γονείς να είναι δίπλα στην Αλεξία.

«Τους λείπουμε. Τα παιδιά προσεύχονται για εκείνη, για να γίνει καλά. Μερικές φορές κλαίνε όταν την τη βλέπουν, γιατί είναι ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι. Εκείνοι ήξεραν μια Αλεξία που ήταν όλο χαρά και χαμόγελο. Τώρα τη βλέπουν σε ένα κρεβάτι να μην κάνει τίποτα», δήλωσε.

Δείτε μετά το 36:00: