Σε Γενική Συνέλευση στις 2 σήμερα το μεσημέρι καλεί τα Σωματεία των μεταφορέων από όλη την Ελλάδα η Επιτροπή Αγώνα, παίρνοντας αποστάσεις από την απόφαση των προεδρείων των ομοσπονδιών να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.

Έτσι την απόφαση για τις επόμενες κινήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών, βυτιοφόρων και γερανοφόρων αναμένεται να λάβει σήμερα η βάση.

Η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή καθώς οι μεταφορείς αντέδρασαν έντονα στην απόφαση των προεδρείων.

«Μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας και να εργαστούμε με το υπουργείο Μεταφορών, το υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε ο κλάδος να έρθει σε καλύτερες μέρες», ανέφερε η ανακοίνωση που διάβασε ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Γιώργος Τζωρτζάτος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αυτοκινητιστές που διαφωνούν με τον τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πασπάτης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, διάβασε ξεχωριστή ανακοίνωση στην οποία η ηγεσία του κλάδου κατηγορείται για «μεθόδευση» και πως δεν έλαβε υπόψη της τις θέσεις της βάσης. Ο ίδιος προανήγγειλε τη σημερινή Γενική Συνέλευση, προσθέτοντας πως έως την ολοκλήρωσή της η κινητοποίηση συνεχίζεται.  

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως τα φορτηγά αναμένεται σήμερα να αποχωρήσουν από τα μπλόκα και η κατάσταση στην αγορά να αρχίσει να εξομαλύνεται.