Άνοιξαν τα σχολεία: Μετά από χρόνια λειτούργησε το Καπετανάκειο

Δίπλα στα παιδιά βρέθηκε σήμερα και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης


ΕΛΛΑΔΑ
17:07
11/09/2019
Άνοιξαν τα σχολεία: Μετά από χρόνια λειτούργησε το Καπετανάκειο
2
loading

Το πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε και σήμερα στα σχολεία του Ηρακλείου. Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επέστρεψαν στα σχολεία, συμμετέχοντας στον αγιασμό.

Στο καινούργιο κτίριο του σχολείου, επέστρεψαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, του Καπετανάκειου, που άνοιξε φέτος τις πύλες του μετά από πολλά χρόνια. Οι μαθητές που έκαναν μάθημα στις λυόμενες αίθουσες, θα βρίσκονται πλέον στο κτίριο.

«Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά μπαίνουν επιτέλους στο νέο κτίριο και η πολυετής ταλαιπωρία τους λαμβάνει τέλος. Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, στην πρόσοψη και στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

«Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που προσφέρει η Παιδεία, στην σημερινή κοινωνία με τις πολυμερείς απαιτήσεις, οφείλουν να διαμορφώνουν πολίτες με ελεύθερη σκέψη, υπευθυνότητα και δημοκρατική συνείδηση, πολίτες χρήσιμους στην κοινωνία. Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, θα σταθούμε κι εφέτος αρωγοί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο. Με ιδιαίτερη προσοχή στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές γιατί όλοι πρέπει να γίνονται κοινωνοί του μεγάλου αγαθού της Γνώσης» συμπλήρωσε ο κ. Λαμπρινός.

Δίπλα στα παιδιά βρέθηκε σήμερα και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, που ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, επικεντρώνοντας στα «πρωτάκια» που έχουν να μάθουν, όπως τόνισε, πολλά στην μαθητική τους ζωή.

«Εύχομαι δύναμη και στους εκπαιδευτικούς, που γνωρίζω ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τους μαθητές» δήλωσε ο κ. Καρτσωνάκης, που επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του μήνα, όλα τα σχολεία θα λειτουργούν στο κανονικό τους πρόγραμμα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Πρώτη μέρα στο σχολείο στην ΕΣΣΔ

  Η Ημέρα της Γνώσης είναι η μέρα που παραδοσιακά το σχολικό έτος ξεκινά στη Ρωσία και σε πολλές άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και σοσιαλιστικές χώρες.
  Στην ΕΣΣΔ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’30 δεν υπήρχε αυστηρά καθορισμένη ημερομηνία για την έναρξη του σχολικού έτους. Σύμφωνα με το διάταγμα του Συμβουλίου Λαϊκών Επιτρόπων της 14ης Αυγούστου του 1930, όλα τα παιδιά ηλικίας οκτώ έως δέκα ετών, αλλά και τα παιδιά άλλων ηλικιών που δεν είχαν φοιτήσει στο σχολείο έπρεπε να εγγραφούν το φθινόπωρο.
  Οι γονείς είχαν υποχρέωση να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο. Κάθε παιδί έπρεπε υποχρεωτικά να ολοκληρώσει τουλάχιστο την τετραετή εκπαίδευση του δημοτικού.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/09/blog-post_19.html

 2. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και καλή επιτυχία στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, για να μπορούν ελεύθερα να δημιουργούν.

  Είμαστε δίπλα στους γονείς, παρόντες στη μάχη για να πάρουν τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα μορφωτικά εφόδια. Θέλουμε να τα δούμε να προοδεύουν, να χαίρονται τη ζωή.

  Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς που τιμούν το λειτούργημά τους, που βλέπουν στις παιδικές και νεανικές ψυχές τη δυνατότητα για μια καλύτερη ανθρωπότητα και εργάζονται γι’ αυτό, κόντρα στις αντιξοότητες.
  Λύση στα αδιέξοδα που βιώνουν η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της υπάρχει.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/09/blog-post_64.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει