Η ιστορία της Carrera ξεκινάει το 1956, όταν ο Αυστριακός κατασκευαστής γυαλιών για σπορ δραστηριότητες ο Wilhelm Anger ίδρυσε την μάρκα η οποία προοριζόταν να γίνει συνώνυμο του στυλ και του σχεδιασμού, όπως επίσης και της ποιότητας και της τεχνολογικής πρωτοπορίας.

Το όνομα της μάρκας αποτελεί έμπνευση από την θρυλική «Carrera Panamericana», έναν από τους πιο διάσημους αγώνες αυτοκινήτων στην Λατινική Αμερική της δεκαετίας του ’50. Αυτός ο παραμεθόριος αγώνας αυτοκινήτων κατά μήκος του Μεξικού, ξεκινούσε από τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι την Γουατεμάλα, για μία συνολική απόσταση μεγαλύτερη των 3000 km.

Από τότε, το πάθος της μάρκας για τα αυτοκίνητα και το αγωνιστικό πνεύμα, ενσωματώθηκε στο DNA της μάρκας και η Carrera, ως τμήμα της εταιρείας του Wilhelm Anger Werker, ξεκίνησε να παράγει γυαλιά μάσκες για μοτοσικλετιστές και μάσκες του σκι.

Το 1964, ο Anger εφευρίσκει και πατεντάρει το Optyl, ένα επαναστατικό υλικό το οποίο ήταν 100% υποαλλεργικό, 30% ελαφρύτερο από το παραδοσιακό ασετάτ και εμφάνιζε καταπληκτικά εφέ μνήμης της αρχικής φόρμας, εξασφαλίζοντας ελαστικότητα και άνεση. Δέκα χρόνια αργότερα, η εταιρεία άλλαξε το όνομα της σε Carrera International και το 1977 μετακίνησε τα κεντρικά της γραφεία στην Traun, στην Αυστρία.

Εκείνα τα χρόνια, η μάρκα δημιούργησε στρατηγικές συνεργασίες και ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον διάσημο κατασκευαστή αυτοκινήτων Ferdinand Alexander Porsche. Στην δεκαετία του ‘80, η Carrera επέδειξε ενδιαφέρον για την βιομηχανία γυαλιών μόδας και ξεκίνησε νέες συνεργασίες για την δημιουργία νέων συλλογών, όπως τα Sunjet και Boeing, καθώς επίσης και για τον σχεδιασμό και παραγωγή σε κράνη του σκι, γυαλιών οράσεως και γυαλιών ηλίου.

Το 1996 η Carrera προσχώρησε στο Safilo Group: αυτή η νέα συνεργασία εκτίναξε την δυναμική των προϊόντων από πλευράς στυλ και καινοτομίας και κατέστησε την μάρκα ακόμα πιο επιτυχημένη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα η μάρκα Carrera αντιπροσωπεύει έναν δυναμικό τρόπο ζωής, προκαλώντας συναισθήματα και παρουσιάζοντας την επιτομή της τεχνολογίας και τεχνολογικής πρωτοπορίας, ενσωματώνοντας άριστα το αγωνιστικό πνεύμα που διαθέτει στο DNA της.

Πολλές διεθνείς διασημότητες έχουν επιλέξει γυαλιά Carrera τα τελευταία χρόνια: μεγάλα ονόματα από τον κόσμο των σπορ, όπως οι Gilles Villeneuve, Niki Lauda, Gerhard Berger, Jenson Button, καθώς επίσης και σύγχρονοι σταρ από τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας και του Hollywood (Brad Pitt, Leonardo Di Caprio, Halle Berry, Rihanna, Kylie Minogue, Justin Timberlake, Kanye West, Michael Stipe, Jessica Alba).

Η Carrera και πάλι εισχωρεί στο Hollywood: τα γυαλιά ηλίου της μάρκας πρωταγωνιστούν σε ταινίες όπως, «Down Hill Racer», 1969, με τον Robert Redford, και σε τηλεοπτικά σήριαλ, όπως Miami Vice, καθώς επίσης και σε μουσικά βίντεο, όπως στης Lady Gaga το «Bad Romance», στης Rihanna’s το «Rude Boy», στης Alicia Keys’ το «Try to sleep with a broken heart», στης Christina Aguilera «Not myself tonight» και στου Usher’s «Hey Daddy» (Daddy’s Home).



Προϊόντα

Οι συλλογές ηλίου και οράσεως Carrera αποκαλύπτουν την ταυτότητα της μάρκας και παρουσιάζουν μία συνεχιζόμενη σχέση ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον: το αυθεντικό της αγωνιστικό πνεύμα συνδυάζεται με τις πιο σύγχρονες τάσεις της μόδας, πάντα με αυθεντικότητα και πάθος. Τα cult μοντέλα της μάρκας που έγραψαν ιστορία και εξασφάλισαν την μεγάλη επιτυχία της Carrera στο πέρασμα των χρόνων, παρουσιάζονται και πάλι με νέες τεχνολογικές καινοτομίες και μοναδικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες: ιδανικά για τους λάτρεις της μόδας και δυναμικούς ανθρώπους που ζουν την ζωή τους στο μέγιστο και δεν φοβούνται να εκφράσουν την προσωπικότητα τους.

Το εμβληματικό μοντέλο ηλίου το Champion, με το μοναδικό του σχέδιο σε σχήμα δάκρυ και την ακαταμάχητη χρωματική παλέτα, έχει υπάρξει το πιο περιζήτητο μοντέλο των τελευταίων χρόνων. Αυτή η πρόταση είναι από Optyl, ένα υλικό σήμα κατατεθέν, από εξαιρετικά ελαφρύ υποαλλεργικό πλαστικό υλικό με απαράμιλλα χρωματικά αποτελέσματα.

Οι πιο εμβληματικές προτάσεις στα μοντέλα ηλίου, αποτελούν έμπνευση και για αντίστοιχα μοντέλα οράσεως, με ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και στις λεπτομέρειες, όπως επίσης και στα υλικά, διασφαλίζοντας απόλυτη άνεση και εφαρμογή.

Η Carrera είναι επιπλέον η κυρίαρχη μάρκα στην βιομηχανία των σπορ: για πάνω από μισό αιώνα, τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου στην ποδηλασία και στο σκι έχουν φορέσει γυαλιά για σπορ δραστηριότητες και κράνη Carrera, που παρέχουν απόλυτη άνεση και μέγιστη απόδοση. Avant-garde σχεδιασμός, πρωτοποριακή τεχνολογία, υψηλή εστίαση στις λεπτομέρειες και δέσμευση για χρήση καινοτομικών υλικών: με την Carrera μπορείς να τα έχεις όλα, όπως την μέγιστη προστασία, ασφάλεια και άνεση. Με τα ελκυστικά χρώματα, τις λαμπερές λεπτομέρειες και τα ειδικά γραφικά, καθώς και τους χρωματικούς συνδυασμούς που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, φορώντας γυαλιά Carrera μπορείς να γίνεις ένας αληθινός trendsetter που κατακτά τις κορυφές!