Στο δικαστήριο συζητήθηκε την Πέμπτη το αίτημα για την αποζημίωση 1 εκατ. Ευρώ που ζητάει από τον φερόμενο ως δράστη, η οικογένεια της μικρής Αλεξίας, που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα στο χωριό Θεσπιές της Θήβας.

Ο πατέρας του κοριτσιού περιέγραψε τον Γολγοθά που περνάει η οικογένεια, σε συνέντευξη που παραχώρηση στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Πέντε μήνες, ένα βάσανο σκέτο. Σε ένα δωμάτιο μέσα καθηλωμένη. Εγώ η σύζυγός μου και το παιδάκι μου στο κρεβάτι» δήλωσε ο πατέρας.

Για την κατάσταση της υγείας της 8χρονης τόνισε: «Ούτε μιλάει ούτε τίποτα. Μόνο κουνάει λίγο τα άκρα του».

Η Αλεξία έπαιζε στον κήπο του σπιτιού της στις Θεσπιές ανήμερα του περασμένου Πάσχα, όταν έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος από την αδέσποτη σφαίρα που τη χτύπησε. Ο δράστης που βρισκόταν στο απέναντι χωριό, όταν την ώρα του γλεντιού πυροβόλησε στον αέρα.

«Γιατί να τύχει σε μένα αυτό το πράγμα, συνέχεια το λέω» δηλώνει ο πατέρας, ο οποίος λέει για τον δράστη: «Ντροπή του γι’ αυτό που μας έκανε, κατάστρεψε ένα σπίτι».

Η δικαστική οδός

Τη δέσμευση της περιουσίας του δράστη μέχρι το ποσό του 1 εκατ. ευρώ επιδιώκει η οικογένεια της μικρής Αλεξίας, η οποία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

«Να μου φέρει το παιδί όπως είναι και δεν θέλω τίποτα να μου δώσει» λέει ο πατέρας.

Το αίτημα της οικογένειας συζητήθηκε σήμερα στο δικαστήριο της Θήβας.

Η 8χρονη θα χρειαστεί αποθεραπεία και θα πρέπει να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού. Τα χρήματα όμως δεν υπάρχουν και γι’ αυτόν τον λόγο ο πατέρας της Αλεξίας έχει δώσει στη δημοσιότητα τραπεζικό λογαριασμό για όποιον θέλει να βοηθήσει.

«Μας φέρνει 100 ευρώ ο ένας, 200 ο άλλος, 500 ευρώ ο άλλος, 1000 ο άλλος, όσα μπορεί ο κόσμος».

Μάλιστα σε μία συγκινητική κίνηση προχώρησαν οι κάτοικοι του χωριού Θεσπιές, οι οποίοι έκαναν συναυλία για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη μικρή και μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ.