Κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή διαμαρτυρίες, διεξάγεται από το πρωί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από τη Σαλαμίνα προς το Πέραμα.

Τη Δευτέρα έληξε το τελεσίγραφο από το υπουργείο Ναυτιλίας προς τους ιδιοκτήτες των πλοίων, οι οποίοι υποχρεούνταν να προσκομίσουν βεβαιώσεις ασφαλιστικών καλύψεων, πράγμα που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε σε ανάκληση των αδειών αποδοχής δρομολογίων.

Η γραμμή από τα ξημερώματα εξυπηρετείται από δύο πλοία, ενώ για την κάλυψη των αναγκών εντός της ημέρας αναμένεται να δρομολογηθούν άλλα 11 φέρι μπόουτ διαφόρων τύπων.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προχώρησε ήδη στην τροποποίηση δρομολογίων και καλεί το επιβατικό κοινό που κάνει χρήση των εν λόγω πορθμειακών γραμμών να επικοινωνεί με τις Λιμενικές Αρχές Σαλαμίνας (Τηλ: 210-4677277) και Περάματος (Τηλ: 210-4410441), ώστε να τους παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες σχετικά με τη δυνατότητα και τον τρόπο μετακίνησής τους.

Σημειώνεται ότι με την ασφαλιστική κάλυψη που απαιτεί το υπουργείο, βάση ευρωπαϊκής οδηγίας, αποζημιώνονται πλήρως οι επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς κατά την διάρκεια του πλου, αλλά και οι θιγόμενοι σε περίπτωση θαλάσσιας ρύπανσης.

Από την πλευρά τους, οι δύο κοινοπραξίες των φέρι στη Σαλαμίνα ισχυρίζονται, ότι η συγκεκριμένη οδηγία αφορά μόνο στα ποντοπόρα πλοία και όχι στα πλοία που κινούνται εντός λιμένα και ζήτησαν να δοθεί μια μικρή παράταση δύο μηνών μέχρι να εκδοθεί η τελική δικαστική απόφαση, καθώς έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι σχετική ευρωπαϊκή οδηγία έχει εφαρμοσθεί έως τώρα από όλους τους πλοιοκτήτες των πορθμείων, εκτός της Σαλαμίνας.