ΠΟΕΔΗΝ: Η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων δεν θίγεται από την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας

«Οι πολίτες τρίτων χωρών οφείλουν μέσω της ασφάλισής τους να καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας»


ΕΛΛΑΔΑ
18:57
20/08/2019
ΠΟΕΔΗΝ: Η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων δεν θίγεται από την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας
1
loading

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων δεν θίγεται από την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, προς τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών για είσπραξη των νοσηλίων από ασθενείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτων χωρών, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από το υπουργείο «να ξεκαθαρίσει άμεσα ότι με το εν λόγω έγγραφο δεν τίθεται περιορισμός στους νόμιμους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι συνεχίζουν να δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως προβλέπει ο νόμος. Επίσης τα έκτακτα περιστατικά δικαιούνται χωρίς κανένα κώλυμα πρόσβαση και νοσηλεία στις Υγειονομικές Μονάδες».

«Ασφαλώς θα πρέπει για τους πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τρίτων χωρών να κινείται η διαδικασία είσπραξης των παροχών που έλαβαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως εξάλλου πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες (6% υγειονομική περίθαλψη, φόροι, συμμετοχές)», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

Προσθέτει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαθέτουν κάρτα ασφάλισης ασθένειας και τα χρήματα θα πρέπει να εισπράττονται από τον ΕΟΠΥΥ στον οποίο υποβάλλουν τα παραστατικά οι Υγειονομικές Μονάδες. Οι πολίτες τρίτων χωρών που δεν δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οφείλουν μέσω της ασφάλισής τους να καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και υπογραμμίζει ότι «δεν θα πρέπει να ζητείται ευθύνη για την είσπραξη των παροχών στο λιγοστό προσωπικό των νοσοκομείων για κάποιους που αρνούνται να συμμορφωθούν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αν ο ανασφάλιστος είναι πακιστανός, τότε είναι δωρεάν. Αν Έλληνας την στέλνουν στην εφορία.

    Αν ο ανασφάλιστος είναι πακιστανός, τότε είναι δωρεάν. Αν Έλληνας την στέλνουν στην εφορία.
    Για πρωτη φορα αρωστησα στα 55, έπαθα έμφραγμα και ενώ ήμουν ανασκελα, η προυποθεση για να συνεχίσουν ήταν πως αποδεχόμουν να σταλεί ο λογαριασμός στην εφορία. Το ωραιο είναι πως δεν ήξερα τι είχα. Πλήρωνα 33 χρονια, και για 8 μήνες δεν πλήρωσα το ταμείο μου, γιατί πλήρωσα τον ΕΝΦΙΑ. Αν θα βγω σύνταξη θα είναι με 42.5 ή 43 χρονια εργασία στα 66.5 ή στα 67. Διπλωματούχος Μηχανικός ο υποφαινόμενος [...].

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει