ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτο να μπαίνει αστυνομικός με όπλο στην ψυχιατρική κλινική

Άμεση παρέμβαση για το περιστατικό στο Θριάσιο ζητάει η Ομοσπονδία


ΕΛΛΑΔΑ
10:21
20/08/2019
ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτο να μπαίνει αστυνομικός με όπλο στην ψυχιατρική κλινική
6
loading

Ένταση προκλήθηκε πριν λίγες μέρες στο Θριάσιο όταν η διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής ζήτησε από αστυνομικό, που συνόδευε ασθενή, να μην οπλοφορεί.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτήρισε «απαράδεκτο αστυνομικός να εισέρχεται οπλισμένος σε ψυχιατρική κλινική και να ζητάει να συλληφθεί η Διευθύντρια Ψυχίατρος που ζήτησε το αυτονόητο».

«Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο Υπουργός Υγείας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να μην ξανασυμβούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Στις ψυχιατρικές κλινικές οξέων περιστατικών των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και των Γενικών Νοσοκομείων γίνονται εισαγωγές ασθενών που έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα και φυλάσσονται από αστυνομικά όργανα έως ότου προσαχθούν σε δίκη.

Με βάση τον κανονισμό λειτουργίας των ψυχιατρικών κλινικών για να μην αναστατώνονται οι άλλοι ασθενείς θα πρέπει η παρουσία των αστυνομικών οργάνων να είναι διακριτική.

Να φυλάσσουν τον ασθενή με πολιτική περιβολή χωρίς όπλο ή τουλάχιστον το όπλο να μη βρίσκεται σε εμφανή σημείο. Το εν λόγω θεραπευτικό πρωτόκολλο γνωρίζουμε ότι σέβεται η πλειοψηφία των αστυνομικών και η παρουσία τους είναι διακριτική στα τμήματα οξέων περιστατικών που βρίσκονται.

Υπάρχουν όμως και αστυνομικοί οι οποίοι από έλλειψη ενημέρωσης προσέρχονται με αστυνομική περιβολή και συμμορφώνονται αμέσως στις παρατηρήσεις του προσωπικού.

Είναι όμως λίγες περιπτώσεις αστυνομικών που αρνούνται να συμμορφωθούν και ενίοτε γίνονται και επιθετικοί με το προσωπικό επειδή τους υποδεικνύουν ότι πρέπει να είναι διακριτική η παρουσία τους προκειμένου να μην αναστατώνονται οι υπόλοιποι ασθενείς.

Μια τέτοια περίπτωση αστυνομικού είχαμε στο Θριάσιο Νοσοκομείο που αντί να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Διευθύντριας Ψυχιάτρου έκανε ενέργειες να την συλλάβουν!!! Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο Υπουργός Υγείας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να μην ξανασυμβούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα άτομα που φυλάσσονται από αστυνομικούς στις μονάδες ψυχικής υγείας που έχουν διαπράξει αδικήματα έως τη δίκη, καταλήγουν μετά τη δίκη να νοσηλεύονται ως ψυχικά πάσχοντες στις ψυχιατρικές κλινικές χωρίς φύλαξη με βάση το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα (ακαταλόγιστο όταν διέπραξαν τα αδικήματα). Νοσηλεύονται σε κάθε κλινική 30-40 ασθενείς από έναν – δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Τώρα ξύπνησαν…

  Οι φιλιππινέζες της δεξιάς τώρα διαπιστώνουν, ότι αυτοί που θαύμαζαν τόσα χρόνια κουβαλάνε γκλομπ και πιστόλια!

 2. avatar κατσαπλιάς

  Παρεμπιπτόντως η κ. δντρια είναι και στέλεχος του ΚΚΕ, εάν σημαίνει κάτι αυτό...Ως πολιτικό όν θα προβάλλει την μαχητικότητα και αγωνιστικότητά της εν είδει παρασήμου στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας...

 3. avatar ppGo

  Η γιατρός είχε δίκιο. Και εγώ προτείνω κάτι ακόμα καλύτερο. Εφόσον οι γιατροί γνωρίζουν καλύτερα και οι αστυνομικοί ταράζουν τους ασθενείς, ας αναλάβει το ιατρικό προσωπικό τη φρούρησή τους, με όλες τις ποινικές ευθύνες που επιφέρει πιθανή δραπέτευση ή πρόκληση σωματικής βλάβης.

  1. avatar νονός

   Σωστά! ο αστυνομικός δεν παραδίδει το όπλο του, παρά μόνον εάν το ζητήσει η υπηρεσία του, και όχι ο κάθε πολίτης! (κλίνει αριστερά η γιατρίνα?)

 4. avatar petrosss

  "ακαταλόγιστο όταν διέπραξαν τα αδικήματα" ... ολοι ξερουμε κατα ποσο ευσταθει αυτο. Το πιο μεγαλο παραθυρο για τα ποινικα εγκληματα

 5. avatar Douskas John

  Υποψήφιοι για την Χρυσή Μούντζα είναι οι αηδίας που την συνέλαβαν .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει