Ανείπωτη τραγωδία διαδραματίστηκε στα Διαβατά το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Αυγούστου με μία έγκυο γυναίκα να χάνει τη ζωή της μετά από σύγκρουση του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο σύζυγός της με αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο που επικαλείται την ενημέρωση της τροχαίας ο οδηγός προχώρησε σε μία ανεξήγητη κίνηση καθώς προσπάθησε να προσπεράσει δύο αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταματημένα μπροστά στην φυλασσόμενη διάβαση του τρένου και αφού είχαν κατέβει οι μπάρες.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός φέρεται να ήταν πολύ μεγάλη ενώ οι αρχές δεν μπορούν να εξηγήσουν την κίνησή του καθώς το αυτοκίνητο είχε κατεύθυνση το χωριό που διέμεναν οι επιβαίνοντες και όχι το κοντινότερο νοσοκομείο.

«Ο θόρυβος ήταν τέτοιος που πετάχτηκα από το κρεβάτι και από το σπίτι μου», ανέφερε κάτοικος της περιοχής στην κάμερα.

Η γυναίκα, επιβάτιδα στο ΙΧ, που ήταν έγκυος περίπου 20 εβδομάδων, αρχικά μεταφέρθηκε νεκρή στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και μετά στο «Παπανικολάου», όπου θα γίνει νεκροτομή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο οδηγός του οχήματος, που δεν φορούσε ζώνη, διακομίσθηκε στο «Παπανικολάου». Ο άνδρας είναι αιμοδυναμικά σταθερός και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το δυστύχημα συνέβη στις 14.00, όταν το ΙΧ παραβίασε φυλασσόμενη διάβαση οκτώ χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία IC 91, που εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη.