Αν θέλεις να ξέρεις πόσο αμείβεσαι την ώρα, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος

Μετέτρεψε τον μισθό σου σε ωρομίσθια


ΕΛΛΑΔΑ
10:40
01/09/2019
Αν θέλεις να ξέρεις πόσο αμείβεσαι την ώρα, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος
5
loading

Ένα έξυπνο υπολογιστικό τρικ δείχνει όχι μόνο τη μαγεία των μαθηματικών, αλλά απλοποιεί και κατά πολύ τη δύσκολη μετατροπή του μισθού σε ωριαίες αντιμισθίες.

Πού μπορεί να φανεί χρήσιμο; Σε μια νέα θέση εργασίας, ας πούμε, όταν σου πουν τον προτεινόμενο μισθό κι εσύ θελήσεις να τον συγκρίνεις με την τωρινή σου δουλειά, όπου αμείβεσαι με την ώρα.

Μιλώντας πάντα για ετήσιες απολαβές λοιπόν, αυτό που κάνεις είναι να κόβεις τα τρία τελευταία μηδενικά και να διαιρείς το ποσό διά δύο. Παράδειγμα: Αν ο μισθός είναι 20.000 ευρώ τον χρόνο, τότε το ωρομίσθιο είναι 10 ευρώ.

Το τρικ είναι πολύ βοηθητικό σε διάφορες καταστάσεις, ας έχουμε ωστόσο υπόψη μας ότι βασίζεται σε μια σειρά από παραδοχές. Ο χρόνος έχει 52 εβδομάδες, ενώ το τρικ μας συνυπολογίζει τις 40 εργασιακές ώρες τη βδομάδα με 50 βδομάδες τον χρόνο (2.000 ώρες δουλειάς ετησίως δηλαδή).

Γι’ αυτό και κόβουμε απλώς τα τρία μηδενικά και διαιρούμε διά δύο, σαν να κάναμε από την αρχή τη διαίρεση με το 2.000…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar κακος

  40 ώρες την εβδομάδα δουλεύουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και μόνο για αυτούς μπορεί να εφαρμοστεί ο παραπάνω τύπος...

 2. avatar Ωραίος!!!!

  Καταρχάς ένας μισθωτός αμείβετε με 14 μισθούς τον χρόνο με τα δώρα και τα επιδόματα επίσης σε περίπτωση απόλυσης χωρίς προειδοποίηση +1 μισθό για κάθε χρόνο εργασίας..

  Εχεις λοιπόν ένα εργαζόμενο που δύναται να εργαστεί λιγότερο από 10 μήνες τον χρόνο αν κάνει χρήση όλων των δικαιωμάτων άδειας του βάση των νόμων που υπάρχουν εδώ και πολεεεεεσσσς δεκαετίες συνυπολογίζονται αναρρωτικές και άλλες...

  Όποτε
  Τα καθαρό ποσό που παίρνεις *15 μισθούς / 43,33 βδομαδες / τις ώρες που δουλεύεις την βδομάδα

 3. avatar Dekatesera

  Αν λοιπόν Κύριε αρθρογραφεί μιλας για ετήσια βάση να υπολογίσεις και το δώρο Χριστουγέννων δώρο Πάσχα επιδόματα αδειας

  1. avatar Μπλοκακιας

   Σε εσάς που έχετε επιδόματα παιδιών σκυλιών κλπ να τα υπολογίσει. Γιατι οι μπλοκακηδες δε παίρνουν παρα μονο το μισθό τους. Κ οι μπλοκακηδες του δημοσίου τομέα το ίδιο φυσικά. Με πτυχία, μεταπτυχιακά παιδιά σκυλιά κλπ βέβαια. Κουλη δε μου θέλατε; Όχι γιατι εμένα με πληρώνουν γιατι με χρειάζονται (ως μπλοκάκι). Μπορεις να πεις το ίδιο 14; Ε;εεεε;

   1. avatar Κρίκος

    Εσυ τον Κουλη δεν τον ήθελες γιατί ο Τσίπρας από «μπλοκάκια» θα σε έκανε «μονιμάκια»; Δεν πρόλαβε ε; Ε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει