Δραματικά ήταν τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δυο σκαφών στο Πόρτο Χέλι. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό, ενώ για βοήθεια έσπευσαν και πολλοί ιδιώτες που πρόσφεραν τα σκάφη τους στη διάθεση των Αρχών. Εκείνες τις πρώτες στιγμές κανείς δεν ήξερε πόσα ανθρώπινα θύματα άφησε πίσω της αυτή η τραγωδία και όλοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Το ίδιο έκαναν και αρκετοί ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή.

Η οικογένεια Γουλανδρή, που ήταν μια από αυτές, άνοιξε τη βίλα της (δεξιά στη φωτογραφία, ενώ αριστερά διακρίνονται αμυδρά τα σκάφη του λιμενικού) προκειμένου να μπουν στην προβλήτα τα αυτοκίνητα του Λιμενικού ώστε να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους στην περισυλλογή των πτωμάτων.

Ο χώρος, μέχρι και αυτή την ώρα, είναι απροσπέλαστος γιατί όλοι έχουνε μπει μέσα στη βίλα και στην είσοδο βρίσκονται άνδρες των ΟΥΚ που ελέγχουν τους πάντες.

Την ίδια στιγμή, αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε μόλις 350 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Θίνη Αργολίδας όταν ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι (και όχι βρετανοί όπως είχε αρχικά αναφερθεί) υπήκοοι (δύο άνδρες, τρείς γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες.

Εξαιτίας της σύγκρουσης το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε. Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα που είναι σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου είναι καλά στην υγεία τους.

Οι Γάλλοι υπήκοοι(δύο άνδρες και τρεις γυναίκες) που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου αναμένεται να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση των σκαφών αναμένονται στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών προκειμένου να ερευνήσουν τη θαλάσσια περιοχή για τυχόν άλλον αγνοούμενο που μπορεί πιθανόν να επέβαινε στο ξύλινο αλιευτικό σκάφος.