Την ηλεκτρονική αλληλογραφία του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά παραβίασαν χθες το μεσημέρι άγνωστοι, οι οποίοι προσδιορίζονται σε απειλητική ανακοίνωση που απέστειλαν, ως οι Anonymous.

Η υπόθεση εξετάζεται ήδη με πολύ προσοχή από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, στελέχη της οποίας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρόδου.

Το κλιμάκιο των αστυνομικών, με επικεφαλής τo διοικητή Ασφαλείας Ρόδου Γιώργο Γεωργακάκο, επισκέφθηκε το γραφείο του δημάρχου Ρόδου και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή από τον οποίο ελέγχεται το e-mail, λαμβάνοντας έτσι τα στοιχεία που απαιτούνται για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι χάκερς, μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του δημάρχου που κατάφεραν να παραβιάσουν, όπως ισχυρίζονται, απέστειλαν επιστολές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφορικά με παρανομίες σε μπαρ της οδού Ορφανίδου.

Μάλιστα, έδωσαν τελεσίγραφο στο δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Στράτο Καρίκη και τον εισαγγελέα Ρόδου Κωνσταντίνο Μπούτσικο, να αντιμετωπίσουν τις παρανομίες έως τις 15 Μαΐου, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα δημοσιοποιήσουν στο διαδίκτυο προσωπικά τους στοιχεία που, όπως ισχυρίζονται, έχουν στα χέρια τους, για να τους εκθέσουν.

Οι καταγγελίες αφορούν παρανομίες και παρατυπίες στην περιοχή του Νιοχωριού και τα καταστήματα που λειτουργούν εκεί, ενώ παρόμοιες καταγγελίες κοινοποιήθηκαν και λίγες μέρες πριν και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου, που ενημερώθηκε για την παραβίαση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός και σημείωσε ότι δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες των διαδικασιών έρευνας που βρίσκονται τώρα σε πλήρη εξέλιξη.

Πλήρη ενημέρωση ζήτησε και έλαβε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος, ζητώντας από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές την επιτάχυνση των διαδικασιών έρευνας σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό.