Στoν ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπoλόβλεφ πέρασαν πλέον ουσιαστικά ο Σκορπιός και η νησίδα Σπάρτη της Αθηνάς Ωνάση, αφού, όπως αναφέρουν τα Νέα, ο όμιλος στον οποίο ανήκουν αγοράστηκε από εταιρεία συμφερόντων της θυγατέρας του Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ριμπολόβλεβα δηλώνει «ιδιαίτερα ευτυχής» και, όπως λέει, θεωρεί την εξαγορά «μια μακροχρόνια επένδυση», ενώ βλέπει «σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών, με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια Ριμπολόβλεφ θα συνεχίσει να διαμένει στο Μονακό, όπου ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό. Η Εκατερίνα λέγεται ότι γνωρίζει την ιστορία του Σκορπιού, τη σημασία του για την οικογένεια Ωνάση και δεσμεύεται να σεβαστεί την κληρονομιά του. Με βάση τη συμφωνία, οι πρώην ιδιοκτήτες θα έχουν πρόσβαση στα μέρη του νησιού που συνδέονται με την οικογένειά τους.

Εχει προσωπική περιουσία 9 δισ. δολάρια που τον κάνει τον 119ο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο. Διετέλεσε μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου (με ποσοστό 9,7%), έχει ενδιαφερθεί να αποκτήσει ελληνικές τράπεζες και δεν φαίνεται να φοβάται την κρίση – παρά το γεγονός ότι, όπως φημολογείται, έχασε πολλά από το κούρεμα των καταθέσεων στη Μεγαλόνησο. Είναι φιλάνθρωπος, έχει τεράστια ακίνητη περιουσία που αποτελείται από σπίτια-φιλέτα σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ είναι και φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου, κάτι που απέδειξε το 2011 όταν αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα Μονακό της οποίας είναι πρόεδρος.

Ο λόγος για τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ο οποίος ξεκίνησε σπουδάζοντας γιατρός, αλλά στη συνέχεια στράφηκε στα οικονομικά και στα χρηματιστήρια.

Είναι μόνο 46 ετών, ανήκει όμως στη γενιά των πιο γνωστών ρώσων μεγιστάνων που εκμεταλλεύτηκαν το κύμα ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα τους αποκτώντας εταιρείες-κολοσσούς. Τη μεγάλη περιουσία του την έκανε από το 1994 και μετά, χρονιά κατά την οποία ίδρυσε τράπεζα.

Ο Ριμπολόβλεφ είναι γνωστός και για την οικογενειακή ζωή του, αφού η σύζυγός του Ελένα το 2009 ξεκίνησε διαδικασία έκδοσης διαζυγίου ζητώντας τότε 6 δισ. δολάρια. Εχει δύο κόρες, την Εκατερίνα και την Αννα που συναγωνίζονται σε φήμη τον πατέρα τους.

Η 23χρονη Εκατερίνα που έχει σπουδάσει Τέχνη σε σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ βρέθηκε υπό το φως των προβολέων της δημοσιότητας το 2012 όταν απέκτησε το πιο ακριβοπληρωμένο διαμέρισμα τεσσάρων δωματίων που έχει πωληθεί ποτέ. Αυτό βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Υόρκης και για την αγορά του καταβλήθηκαν, μέσω ιδρύματος που την εκπροσωπούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ 88 εκατ. δολάρια.

Ο επενδυτικός πυρετός της οικογένειας Ριμπολόβλεφ δεν σταματά εδώ. Το 2008 ο ρώσος μεγιστάνας αγόρασε παραλιακή κατοικία 6.400 τ.μ. στη Φλόριδα των ΗΠΑ, καταβάλλοντας στον Ντόναλντ Τραμπ 100 εκατ. δολάρια, ποσό ρεκόρ εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με το περιοδικό «Φορμπς» μάλιστα, πλήρωσε άλλα 300 εκατ. δολάρια για ρετιρέ στο Μονακό με την ονομασία «La Belle Epoque», όπου και ζει, ενώ το 2011 αγόρασε και βίλα στη Χαβάη από τον γνωστό ηθοποιό Γουίλ Σμιθ.