Την αύξηση των δικαστών κατά 100 και των ειρηνοδικών κατά 50, ζητάει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με έγγραφό της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ υπογραμμίζει ότι είναι, πλέον, απολύτως απαραίτητη η αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστών και εισαγγελέων, σταδιακά. Δηλαδή, μέσα στο 2013 να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις κατά 50 (30 δικαστές και 20 εισαγγελείς) και το επόμενο έτος να αυξηθούν άλλο τόσο.

Παράλληλα, ζητάει την άμεση πρόσληψη 50 ειρηνοδικών από τον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2011, προς κάλυψη των υπαρχόντων κενών οργανικών θέσεων, που ανέρχονται σε 55.

Τέλος, η ΕΔΕ θεωρεί απαραίτητη την ύπαρξη του γραμματέα στην έδρα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, όπως προβλέπεται από τις σχετικές δικονομικές διατάξεις, ανεξάρτητα αν η τήρηση των πρακτικών γίνεται με μηχανικό τρόπο ή από τη γραφίδα του γραμματέα, ενώ «απαιτεί» να καταργηθεί η διάταξη του άρθρου 9 του Ν. 4055/2012 και η εξέταση των μαρτύρων να γίνεται ενώπιον όλης της σύνθεσης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.