Τα 15 δευτερόλεπτα που τρομοκράτησαν την Αττική

Τι λένε οι σεισμολόγοι, οι ζημιές και τα προβλήματα από τον ισχυρό σεισμό - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


ΕΛΛΑΔΑ
15:52
19/07/2019
Τα 15 δευτερόλεπτα που τρομοκράτησαν την Αττική
144
loading

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χτύπησε την Αττική στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής καθώς ήταν αρκετά επιφανειακός, με εστιακό βάθος μόλις δύο χλμ. και επίκεντρο κοντά στη Μαγούλα, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Η διάρκειά του ήταν περίπου 15 δευτερόλεπτα σύμφωνα με σεισμολόγους.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, ο σεισμός στην αρχική του μέτρηση ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 14:13 με επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα.

Μέχρι τις 15:20 είχαν πραγματοποιηθεί 9 μετασεισμοί με ισχυρότερο αυτόν που έγινε κοντά στις 15:10 και ήταν 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Λόγω του μικρού εστιακού βάθους ο καθηγητής ανέφερε ότι συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα και στις γύρω περιοχές.

Ο καθηγητής σημείωσε επίσης πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999.

Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός 5,1 στις 14:13 δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης. Θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί το επόμενο διάστημα.

Ο σεισμός προήλθε από το δυτικό ρήγμα του ορεινού όγκου της Πάρνηθας που δεν είχε σπάσει με τον σεισμό του 1999. Δεν περιμέναμε αυτό το ρήγμα να δώσει σεισμό σημείωσε ο κ. Τσελέντης και προσδιόρισε το επίκεντρο 25 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας.

Το εστιακό του βάθος ήταν 13 χιλιόμετρα γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός σημείωσε ο κ. Τσελέντης και επέμεινε στην εκτίμηση ότι κατά την άποψή του ήταν το κύριο γεγονός.

«Θα λέγαμε ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά. Κατά την εκτίμησή μου, αν και είναι παρακινδυνευμένο να το πει κάποιος, μιλάμε για τον κύριο σεισμό. Αυτό το λέω γιατί ενεργοποιήθηκε ένα κομμάτι του ρήγματος που είχε δώσει τον σεισμό του 1999, κάποιο παρακλάδι του βέβαια. Θεωρώ ότι έχει εξαντλήσει το δυναμικό του. Ωστόσο λόγω του μικρού εστιακού βάθους η μετασεισμική ακολουθία θα κρατήσει αρκετές εβδομάδες για να μην πω και μήνες. Μπορεί να σταματήσει κάποια στιγμή και να έχουμε πάλι έναν ισχυρό μετασεισμό», ανέφερε  αργότερα ο σεισμολόγος στον Alpha.

Ενώ συμπλήρωσε ότι «οι κάτοικοι των Αθηνών δεν πρέπει να περνάνε κάτω από αυτά τα ετοιμόρροπα κτίρια που υπάρχουν στην πόλη». Επίσης ανέφερε ότι «τα σπίτια μας δεν πέφτουν τόσο εύκολα. Από αυτά που υπάρχουν εντός των σπιτιών μας μπορεί να χτυπήσουμε».

Για το φαινόμενο ότι στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού δεν υπάρχουν ζημιές σχολίασε ότι «το φαινόμενο εξηγείται αρχικά από τις τοπικές στατικές συνθήκες όπως επίσης και η κατεύθυνση του ρήγματος».

Για την ενεργοποίηση γειτονικών ρηγμάτων είπε: «Το ρήγμα της Πάρνηθας θεωρώ ότι έχει αποφορτιστεί πλέον. Για τα γειτονικά ρήγματα θεωρώ ότι είναι μακρινή η πιθανότητα. Υπαρκτή αλλά μικρή. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πλούσιους μετασεισμούς».

Σύμφωνα με την έως τώρα εικόνα που έχει ο καθηγητής πρόκειται για τον κύριο σεισμό. «Πρόκειται για σεισμό που ξεκίνησε από το ρήγμα της Πάρνηθας», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Μανώλης Σκορδίλης, από το Σεισμολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προσέθεσε ότι μετασεισμική ακολουθία είναι σε εξέλιξη και έχουν καταγραφεί μετασεισμικές δονήσεις.  Ενώ προσέθεσε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση για το εάν είναι ο κύριος σεισμός, δεν έχουμε αρκετά δεδομένα» ενώ ξεκαθάρισε ότι οι σεισμολόγοι περιμένουν πληροφορίες από τους μετασεισμούς για να κάνουν τις εκτιμήσεις τους.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας τόνισε από την πλευρά του ότι μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν το το ρήγμα που τον προκάλεσε, εάν δηλαδή προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον φονικό σεισμό του 1999 ή από κάποιο παρακλάδι αυτού.

Μητσοτάκης: «Ένα μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη του φαινομένου και την πορεία των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες για την αντιμετώπιση του σεισμού που έπληξε την Αθήνα.

Ένα μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό που ανταποκρίθηκε πολύ ικανοποιητικά στο φαινόμενο και τις συνέπειές του.

Η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής περιοχή και αποδείξαμε ότι ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε τέτοια περιστατικά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους».

Η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι έδωσε την εικόνα εκτόνωσης  σε ότι αφορά το θέμα του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αττική.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας ωστόσο, ότι θα παραμείνει σε ετοιμότητα όλος ο κρατικός μηχανισμός προληπτικά για 48 ώρες.

Όπως είπε ο ίδιος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έθεσε σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες των δήμων για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για ό,τι χρειάζονται, ενώ όλος ο μηχανισμός του κράτους ανταποκρίθηκε ως έπρεπε.

Σε ότι αφορά τις ζημιές, ο γγ ΠΠ είπε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλες, υπήρξαν κάποιες καταρρεύσεις προσόψεων παλαιών κτιρίων, πτώσεις σοβάδων -κυρίως κοντά στο επίκεντρο του σεισμού- ενώ δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος»

Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα. Για την ασφάλεια των πολιτών, που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν σπίτι τους, και την ασφάλεια των περιουσιών τους, η Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές, που θα περιπολούν όλη τη νύχτα της Παρασκευής και η επιφυλακή θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ενημέρωση για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική που έκανε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Στις 14:13 εκδηλώθηκε σεισμός ισχύος 5.1 Ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο λεκανοπέδιο Αττικής και στις όμορες περιοχές. Το επίκεντρο ήταν 23 χλμ Βορειοδυτικά του κέντρου Αθήνας, στην περιοχή της Μαγούλας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 13 χλμ.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, δυνάμεις χερσαίες και εναέριες της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Ε.Μ.Α.Κ., της Περιφέρειας και των Δήμων.

Το πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών στα κινητά τηλέφωνα λόγω υπερφόρτωσης, καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν κυρίως σε εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες. Η πυροσβεστική δέχτηκε 200 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς.

Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η Τροχαία επικουρούμενη από την Άμεση Δράση αναπτύχθηκε και διευκόλυνε στην αποσυμφόρηση. Ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατηύθυναν την επιχείρηση.

Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα. Για την ασφάλεια των πολιτών, που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν σπίτι τους, και την ασφάλεια των περιουσιών τους, η Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές, που θα περιπολούν όλο το βράδυ.

Οι Γενικοί Γραμματείς όλων των Υπουργείων, η Περιφερειακή Διοίκηση και οι Δήμοι έχουν κινητοποιήσει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες τους υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας. Η επιφυλακή θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπου υπάρχει πρόβλημα με παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα σε ευπαθείς ομάδες, δίνουμε προτεραιότητα.

Η μετασεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική, γεγονός που είναι θετικό.

Από αύριο το πρωί θα αρχίσει καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών.

Απευθύνομαι τώρα στον καθένα και στην καθεμιά σας προσωπικά.

Με εντολή του Πρωθυπουργού είμαστε εδώ κι είμαστε δίπλα σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Σας ζητώ να είστε ψύχραιμοι, για κάθε πρόβλημά σας η τοπική Αστυνομία, οι Δημοτικές Υπηρεσίες, οι Πυροσβέστες είναι αρωγοί.

Μαζί θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία. Καλό βράδυ, ψηλά το κεφάλι , η ζωή συνεχίζεται, όπου υπάρχει πρόβλημα να μας το λέτε».

Μία τουρίστρια τραυματίστηκε στην Πατησίων, υλικές ζημιές και καταρρεύσεις κτιρίων

Μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής είχε αναφερθεί ένας μικροτραυματισμός μίας εγκύου τουρίστριας στην Πατησίων καθώς χτυπήθηκε από σοβάδες.

Μικρές υλικές ζημιές και ρωγμές σε σπίτια αναφέρθηκαν σε περιοχές του Λεκανοπεδίου όπως το Μοναστηράκι, τα Πατήσια και τη Μάνδρα.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην οδό Αιόλου, στο Μοναστηράκι, ο σεισμός προκάλεσε την πτώση του σταυρού στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.

Από σοβάδες και αντικείμενα που έπεσαν την ώρα της δόνησης προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Σοφάδες όμως έπεσαν και στο κτίριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ όπως αναφέρεται επίσης έπεσε και παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω.

Αρκετές κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική συνολικά περίπου 80 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων, λόγω του σεισμού, στην περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, οι 45 κλήσεις αφορούν σε παροχή βοήθειας και οι 31 σε απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ, όταν διακόπηκε το ρεύμα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται, για ακόμη μια φορά, ότι δεν υπάρχει τραυματισμός ατόμου στα περιστατικά που έχει επιληφθεί έως τώρα η Πυροσβεστική.

Παράλληλα, κατέρρευσε ο παλιός ταινιόδρομος στην πύλη Ε1 του Πειραιά και εκεί έχουν σπεύσει δυνάμεις της ΕΜΑΚ ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος. Ο χώρος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν χρησιμοποιούνταν ωστόσο σε εκείνο το σημείο πήγαιναν πολίτες για να ψαρέψουν.

Ένας 8χρονος τραυματίστηκε από πτώση καμινάδας στο Καματερό

Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά την πληροφορία ότι ένα 8χρονο αγόρι τραυματίστηκε στην περιοχή του Καματερού μετά από πτώση καμινάδας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το παιδί βρισκόταν από κάτω την στιγμή του ισχυρού σεισμού που ταρακούνησε το λεκανοπέδιο της Αττικής όταν και κομμάτι της καμινάδας αποκολλήθηκε και το χτύπησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρός μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας σε νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ η τελευταία ενημέρωση μετά τον ισχυρό σεισμό, κάνει λόγο για 4 ελαφρά τραυματίες.

Χάος στους δρόμους της Αθήνας

Χάος επικράτησε στους δρόμους της Αθήνας με ουρές χιλιομέτρων και απίστευτες καθυστερήσεις για τους οδηγούς λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε την Αττική.

Αποστάσεις που σε φυσιολογικές συνθήκες γίνονται σε λίγα λεπτά, χρειάζονταν μέχρι και μισή ώρα. Το πρόβλημα εντοπιζόταν σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, ενώ υπήρχαν και φανάρια που αντιμετωπίσαν προβλήματα.

Τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρήθηκαν και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας και στη λεωφόρο Κηφισίας. Στην κάθοδο της Εθνικής σημειώθηκε και ένα ατύχημα που εντείνει το πρόβλημα Μικροατύχημα σημειώθηκε και στην κάθοδο της Συγγρού.

Στην οδό Πατησίων και στα δύο ρεύματα η κίνηση γινότανμε πολλά προβλήματα ενώ η λεωφόρος Κηφισίας από το ύψος του Αμαρουσίου στο δαχτυλίδι η κίνηση πραγματοποιούταν σημειωτόν.

Η πρώτη ενημέρωση από την κυβέρνηση

Σε ανακοίνωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, αφού αναφέρθηκε στα στοιχεία του σεισμού, επεσήμανε ότι δεν υπήρξαν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι ζημιές που αναφέρθηκαν είναι μια παλαιά κατοικία στη Δραπετσώνα, και ένα ακατοίκητο σπίτι στα Πετράλωνα, που έχουν καταρρεύσει. Επίσης έπεσαν προσόψεις στο Αιγάλεω και τη Δραπετσώνα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ. Επίσης τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν πρόσκαιρα προβλήματα, λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την κυβερνητική αντίδραση, από την πρώτη στιγμή οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Χαρδαλιάς είναι στο συντονιστικό και ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις στο γραφείο του.

Σε ετοιμότητα και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αν και εφόσον χρειαστεί.

Και ο κ. Πέτσας έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς και κάλεσε τους πολίτες να είναι ενημερωμένοι.

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες

Δύσκολες ήταν οι επικοινωνίες μετά τον ισχυρό σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγο με επίκεντρο κοντά στη Μαγούλα, περίπου 20 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Προβλήματα αναφέρθηκαν τόσο στα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας όσο και της κινητής, και πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους.

Είτε οι γραμμές δεν ανοίγουν καθόλου είτε πέφτουν. Πάντως τα προβλήματα δείχνουν να είναι παροδικά.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών συνέστησαν στο καταναλωτικό κοινό να καλούν μόνο επείγουσες κλήσεις και να επικοινωνούν μέσω εφαρμογών, όπως viber, WhatsApp και μέσα δικτύωσης.

Μεγάλα όμως ήταν και τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση καθώς μετά τη μεγάλη δόνηση ολόκληρες περιοχές είχαν μείνει χωρίς ρεύμα. Οι βλάβες, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίζονται στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, ενώ στην υψηλή τάση (που θα επηρέαζε περισσότερες περιοχές) κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.

Εδώ και εδώ μπορείτε να δείτε βίντεο που κατέγραψαν πολίτες την ώρα της δόνησης.

Η στιγμή της δόνησης live από την ΕΡΤ

Ρωγμές στη Βουλή

Ξεκόλλησαν τα κάγκελα από μπαλκόνι

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

144
σχόλια
 1. avatar Messie Cannibal

  Με βάση την κλίμακα Ριχτερ,ήταν μιας μέτριας έντασης σεισμική δόνηση και όχι όπως λανθασμένα(;) γράφετε πολύ ισχυρός σεισμός.

 2. avatar Μαχητρια

  Μαλλον παθατε αλτσχαιμερ η εχετε επιλεκτικη μνημη και ξεχνατε τους 120. Που καψανε στο ματι ενω λιγο καιρο πριν ειχαν νομιμοποιηση τα αυθερετα για να γεμισουν της τσεπες τους. Τους πνιγμενους της Μαντρας και με το καλημερα στο μεγαρο Μαξιμου οι δυο νεκροι πιλοτοι στην ισπανια που ειχε το θρασος να γελαει οταν το εξιστορουσε στον Σροιτερ. Αυτοι ειστε κυνικοι αλαζονες και ειρωνικοι. Περαστικα σας. Αλλο αμορφωτος και αλλο μορφωμενος. Ποναει πολυ.

  1. avatar Nikath13

   Ξεχνάς τον στρατηγό άνεμο και τους 84 νεκρούς της Ηλίας ε;

   1. avatar ότι δεν με συμφέρει το ξεχνάω

    είναι κακό;

  2. avatar Μιλας εσυ? Τρολητρια της ΝΔ

   Αλσχαιμερ εχεις εσυ τρολητρια που ξεχασες τους 87 νεκρους το 2007 απο τις πυρκαγιες επι ΝΔ οταν καηκε η μιση Πελοποννησος. Ξεχασες 40 χρονια τωρα που ΝΔ και Πασοκ χρεοκοπησαν την Ελλαδα, εξορισαν χιλιαδες νεους στο εξωτερικο, καταδικασαν στη πεινα εκατομμυρια αλλους και ανεβασαν εκθετικα τις αυτοκτονιες. Μιλατε εσεις Νεοδημοκρατες, καταστροφεις της χωρας, μπλεγμενοι σε σκανδαλα και διαφθορα, απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο, ξεδιαντροποι απατεωνες αντι να κρυφτειτε μας κουνατε και το δαχτυλο !!

  3. avatar Αλτσχαιμερ εχουν

   Παθει καποιοι απο τους δικους σας που εκμεταλλευτηκαν πολιτικα τους νεκρους στο Ματι και στη Μαντρα και τωρα βαζουν σαν γενικο γραμματεα Δημοσιας Ταξης τον κυριο Τσουβαλα απο τους υπευθυνους για τις 101 ζωες που χαθηκαν στο Ματι.

   1. avatar Lxί – Ενεργητικός

    Κανείς δεν εκμεταλευτικε τους δολοφονημενους σας απλά ζητάμε δικαιοσύνη για να μην ξανά αφαιρέσετε ανθρώπινη ζωή.

 3. avatar Όποιος φοβάται την γκαντεμιά…

  να βάλει σκόρδα, να κάνει ευχέλαιο, να βάλει μάτι και τέτοια και να μη φοβάται.
  Εν έτει 2020 φταίει γκαντεμιά.
  Αρε κρετίνοι.Το παίζεται προοδευτικοί αλλά ζείτε στο 50.

 4. avatar criskalts

  Αριστερατζες ξεφτίλες έτσι ξεβρακωθειτε, μυαλό χυλό διαθέτετε.
  Θρησκεία γιοκ αλλά όμως πιστεύετε σε άλλες αόρατες δυνάμεις σαν την γκαντεμιά.
  Ευτυχώς ξεκουμπιστίκατε.

 5. avatar Περηφανος κοιταζει απο ψηλα ο μπαμπας

  \"Και τωρα γιε μου παμε για ενα Τσουναμι\"

 6. avatar Φόλα στα συριζοσκυλα

  Οι συριζαίοι σας εύχονται νεκρούς για να σας εκμεταλλευτούν κομματικά. Αν δε.

  1. avatar Ποιοι μιλανε

   Για κομματικη εκμεταλλευση;Οι μετρ της κομματικης εκμεταλλευσης που τωρα οι υπουργοι τους κανανε κωλοτουμπα για τη Συμφωνια των Πρεσπων,βαλανε τον Μαυρωτα γενικο γραμματεα αθλητισμου που ψηφισε τη Συμφωνια των Πρεσπων και γενικο γραμματεα Δημοσιας Ταξης τον Τσουβαλα που ηταν υπευθυνος για τους νεκρους στο Ματι.

  2. avatar Όποιος είναι π@@@@@α

   νομίζει ότι όλοι είναι π@@@@@ες

 7. avatar criskaΙts

  Οι ειδικοί λένε ότι το ρήγμα που έκανε το σεισμό δημιουργήθηκε επί σύριζα.
  Αυτό δε το βλέπουνε τα αριστεροτρολ.

  1. avatar Πιο ειδική ρε τρόλι;

   Η παρουσιάστρια της Κορέας; Πόσο πιο γελοίοι μπορείτε να γίνετε; Γελάνε και τα τσιμέντα μαζί σας!!! Θέλει η γκαντέμα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει

   1. avatar criskalts

    OYΣΤ ΡΕ που θα τρολάρεις κιόλας.
    Δεν
    τα έγραψα εγώ αυτά, με χάκαρε ο [...].

 8. avatar Προς κάθε ενδιαφερόμενο:

  Έχω ανοίξει γραφείο στοιχημάτων, ποια θα είναι η επόμενη καταστροφή επι Κουλη. Σαντορίνη; Εμπολα; Κομήτης; Ακρίδες; Εξωγήινοι; Πληροφορίες στο [email protected]@@@@@@

 9. avatar Τώρα δε λέμε ότι η Δούρου

  έκανε καλά τη δουλειά της, λέμε ότι η νέα κυβέρνηση είχε καλά αντανακλαστικά...

 10. avatar Ρε beast..

  Τι γίνεται εκεί; έχετε λακίσει από τον φόβο σεισμού και αφήσατε τα σχόλια
  να ανεβαίνουν μόνα τους και όποτε
  θέλουν ή το έχετε ρίξει στον ύπνο ;
  ΥΓ. Βλέπω ξυνήσατε...

 11. avatar Mixakick

  Ο πρώτος πρωθυπουργός που θα πέσει λόγο γκαντεμιάς στην ιστορία

 12. avatar Nikath13

  Ούτε 10 μέρες και έχουμε 8 νεκρούς από πλημμύρες ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ, σεισμό 5,1 Ρίχτερ (επετειακό) από την Πάρνηθα, φωτιές καταιγίδες. Σκέψου 4 χρόνια τι έχει να γίνει, κλαφτε την Ελλάδα

 13. avatar Μητσοτακης για Σαντορινη: Φαινεται ηρεμο το ηφαιστειο

  Απο αυριο ο ουρανος θα ειναι πιο γαλαζιος...παει η Χαλκιδικη.

  Η Ελλαδα απο σημερα παταει γερα στα ποδια της...σεισμος στην Αθηνα.

  Ειμαι μεγαλος φαν του Φουρτουνη...τραυματιας 6 μηνες εκτος.

  Ολα αυτα σε λιγοτερο απο 2 δυο εβδομαδες

 14. avatar Μητσοτακης: Χρονια πολλα με υγεια στους Ελληνες

  Πριν λιγες μερες ο Μητσοτακης ειχε ευχηθει του Φουρτουνη. Λιγες μερες μετα επαθε χιαστους, 6 μηνες εκτος δρασης !

 15. avatar τα καναλια

  εκθιαζαν το εργο των πυροσβεστων των αστυνομικων που πηγεναν οπως ελεγαν κατα χιλιαδες προς την μαγουλα,οι αλλοι με τα πολιτικα και τα ιδιωτικα τους αυτοκινητα ρωτουσαν που θελουν βοηθεια να πανε,οι νοσοκομοι και οι γιατροι στελεχωναν τα νοσοκομεια,δηλαδη σε μια εβδομαδαμε τον μητσοτακη μας ζηλευουν και οι σουηδοι,ασε με το που θα καθαρισει ο χατζηδακης με την δεη δηλαδη ειμαστε τωρα μια κανονικη χωρα,ειμαστε οπως πριν μας αποδομησει ο συριζα

 16. avatar Αφροδιτη 26

  Αν απορειτε γιατι καποιοι δυσανασχετουν και μπλεχνουν τον Συριζα για τον σεισμο η απαντηση ειναι απλη. Εχει πεσει γραμμη απο τα κεντρικα της ΝΔ να γινει αμεσα αποσυνδεση του ονοματος Μητσοτακη με την γκαντεμια. Μου το ειπε φιλη απο τη ΔΑΠ οτι τους ειχαν πει σε συνελευση \"καλο ειναι να σταματησει αυτο το κακογουστο αστειο με την γκαντεμια πλεον μιλαμε για τον μελλοντικο πρωθυπουργο της χωρας\". Βεβαια οταν ηταν ο Τσιπρας πρωθυπουργος ειχαν αλλη γνωμη οι οπαδοι του αρχι-γρουσουζη Δρακουμελ !!!

  1. avatar criskalts

   Γαργαλα μας να γελάσουμε, πολύ εξυπνο!!!

 17. avatar Η φύση γιορτάζει!

  Ήρθε ο Κούλης!

 18. avatar χαχαχα ξυπνησε ο criskalts??

  Πηρε παλι μπρος το τρολακι ο criskalts πανετοιμος να υπερασπιστει τα γαλαζια αφεντικα του. Ποσα σχολια εχει γραψει εως τωρα? 10-20-30 ποσα? Στα αρθρα που οι βουλευτες της ΝΔ ελεγαν ποσο καλη ειναι η συμφωνια των Πρεσπων δεν ειχε το θαρρος να εμφανιστει ο θρασυδειλος

  1. avatar Συριζαίε..

   Δεν μετρά η γνώμη σου !

  2. avatar PANKO

   Ξυπνάει που και που από τον λήθαργο...να αλλάζει πάνα...
   Κρίμα είναι...άστον...

   1. avatar criskalts

    Καλέ ο Πάγκος ζει...

  3. avatar criskalts

   Ο πόνος σου είναι αγιάτρευτος...
   Υπομονή χρειάζεται φίλε μου και κουράγιο.

   1. avatar Ancient Greece

    Τρία πουλάκια κάθονταν...

 19. avatar Φωνη απο το υπερπεραν

  Γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε;Ο Κυριακος ειναι αξιος αντικαταστατης μου στη γκαντεμια.Του βγαζω το καπελο.

 20. avatar Και τώρα η αλήθεια

  Ο Έλληνας πρωθυπουργός όλων μας είναι παρόν συνεδριάζει ελέγχει ενδιαφέρεται, ενώ ο τσιπρας και οι τρολλες του εύχονται να έχετε νεκρούς όπως οι 130 τους και μετά να ξαναπάει στην θαλαμηγό εφοπλιστών να ξεκούραστη. Μην πιστεύετε τα συριζοτρολλς που πανηγυρίζουν για τον σεισμό, πότε θέλανε το καλό σας;

  1. avatar Μα επειδη

   Ειναι παρον στην Ελλαδα γινονται ολα οσα γινονται.Καλυτερα να ειναι μονιμως σε ξενη χωρα για να πεσει εκει η γκαντεμια ιδιαιτερα στον κουμπαρο του Καραμανλη.

   1. avatar Ο γκαντεμοτσιπρας;

    Ευτυχώς γιατί αν ηταν ο τσιπρας παρόν θα έκλεινε πάλι πολλά σπίτια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει