Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, εναντίον του προέδρου του ΚΘΒΕ είναι βάσιμες, ή όχι, διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.

Οι καταγγελίες -σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου- κάνουν λόγο «για αδιαφανή και επιζήμιο για τα συμφέροντα του θεάτρου, κατά παράβαση σχετικών διατάξεων της νομοθεσίας», χειρισμό της υπόθεσης παροχής υπηρεσιών υποστήριξης των έργων ΕΣΠΑ του ΚΘΒΕ με απευθείας ανάθεση στην εταιρία «ΕΥΠΟΛΙΣ».

«Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι περίπου από διμήνου το ΔΣ του ΚΘΒΕ απέρριψε κατά πλειοψηφία του τα πεπραγμένα του καλλιτεχνικού διευθυντή, κ. Χατζάκη, για το καλλιτεχνικό έτος 2011-2012 και παρότι έχουν διαβιβασθεί τα σχετικά πρακτικά τόσο στον κ. υπουργό όσο και στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ουδεμία αντίδραση υπήρξε. Αντ΄αυτού διαπιστώνω ότι αρκεί μια καταγγελία του βουλευτή – ηθοποιού για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας εναντίον του προέδρου του ΔΣ του θεάτρου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τρικούκης.

Η εταιρεία «Εύπολις» ανέλαβε, με κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ του ΚΘΒΕ, να διαχειρισθεί έργα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ ύψους 2.700.000 ευρώ (για την αναπλήρωση τεχνικού εξοπλισμού το θέατρο) έναντι του ποσού (αμοιβή) των 11.000 ευρώ.

Η ένταση στους κόλπους του ΚΘΒΕ σοβεί εδώ και αρκετούς μήνες και πήρε τη μορφή της αντιδικίας μεταξύ του καλλιτεχνικού διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη, και του προέδρου του ΔΣ, Θωμά Τρικούκη. Η θητεία του κ. Χατζάκη λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ αυτή του Τρικούκη τον ερχόμενο μήνα (Μάιο 2013).