Την αντίδραση της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, προκάλεσαν αναρτήσεις σε σερβικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εικόνα των ακτών της περιοχής. Σε ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας επισημαίνεται ότι οι αναρτήσεις αυτές παρουσιάζουν τις ακτές του Δήμου Κατερίνης «γεμάτες σκουπίδια και στοίβες από πλαστικά μπουκάλια».

Κατόπιν αυτού η κ. Μαυρίδου έστειλε επιστολή στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας, στο Προξενείο της Δημοκρατίας της Σερβίας, στα Υπουργεία Εξωτερικών, Τουρισμού, Εσωτερικών και στον Ε.Ο.Τ., στην οποία χαρακτηρίζει τις σχετικές αναφορές «επιεικώς αναληθείς, προσβλητικές» και ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας για την τουριστική εικόνα των ακτών της Πιερίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κ. Μαυρίδου τονίζει ότι η Πιερία είναι ένας πολυσύνδετος και πολυδιάστατος πόλος έλξης τουριστών και επισκεπτών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των Βαλκανίων, με παραλίες σε μια ακτογραμμή άνω των 70 χλμ., ένα σύνθετο οικοσύστημα ιδιαίτερου φυσικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Σημειώνει, άλλωστε, ότι κατά τη θερινή περίοδο, η τοπική οικονομία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εξαρτάται κατά το πλείστον από τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών εστίασης, διανυκτέρευσης και θαλάσσιων πολυδραστηριοτήτων.

«Η αλήθεια είναι ανά πάσα στιγμή και ώρα εύκολο να αποδειχθεί, με μία αντικειμενική και αμερόληπτη χωρίς ίχνη υστερόβουλης προπαγάνδας, φωτογράφηση της περιοχής της Πιερικής ακτογραμμής, που φιλοξενεί χιλιάδες ευχαριστημένους τουρίστες και επισκέπτες», προσθέτει.