Ληστεία με θύμα έναν 48χρονο άστεγο που έβρισκε καταφύγιο στις αποθήκες του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Χαλκίδας, σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/6).

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 48χρονος μεταφέρθηκε ξυλοκοπημένος άγρια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας γύρω στις 02:30’, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τέσσερα άτομα.

Συγκεκριμένα, δύο ζευγάρια τον πλησίασαν και του επιτέθηκαν με σκοπό να τον ληστέψουν. Τον έβαλαν με το ζόρι μέσα σε ένα μαύρο αμάξι και αφού τον χτύπησαν με μπουνιές στο πρόσωπο και σε όλο του το σώμα κατάφεραν να του αποσπάσουν τα 25 ευρώ που είχε επάνω του, το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και την κάρτα με την οποία παίρνει το επίδομα βοήθειας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος οι δράστες στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν και έφυγαν με το αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τις περιγραφές οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν λίγες ώρες αργότερα το ένα ζευγάρι ηλικίας 39 ετών και οι δύο. Μάλιστα πάνω στη γυναίκα οι αστυνομικοί βρήκαν και τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει από τον άστεγο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται πολύ κοντά και στη σύλληψη των άλλων δύο ατόμων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.