Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινάει η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά. Τα προσεχή 24ωρα, αναμένεται η τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και άμεσα θα προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, ώστε να αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι οι εργασίες πεζοδρόμησης.

Όπως εκτίμησε ο κ. Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm», οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο και σε συνδυασμό με τις αναπλάσεις στην Πλατεία Ελευθερίας και Πλατεία Φαναριωτών, το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάζει τελείως διαφορετική εικόνα μέσα στον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αυτό το διάστημα πραγματοποιείται μία πλήρης καταγραφή των τεχνικών έργων που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται υπό εξέλιξη στην πόλη ώστε να παρουσιαστούν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στον απολογισμό που θα πραγματοποιήσει στα τέλη Αυγούστου και αφορά το έργο της διοίκησης του, κατά τη διάρκεια των δύο θητειών.

Ο κ. Παππάς είπε πως πέρα από την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και την Πλατεία Φαναριωτών που εκτελείται με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, η Πλατεία Ελευθερίας θα είναι έτοιμη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή μέσα στο επόμενο έτος καθώς τα αρχαία που βρέθηκαν θα καταχωθούν με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια της διοίκησης Μπουτάρη για την ανάπτυξη των «Στάβλων Παπάφη», χαρακτηρίζοντας το ως έργο εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή μετά από διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ενώ για την επέκταση της παλιάς παραλίας υπογράμμισε πως έχει γίνει προετοιμασία και η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να «τρέξει» άμεσα το έργο, καθώς η χρηματοδότηση του θα γίνει μέσω του δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Όσο για τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων στο ιστορικό εμπορικό κέντρο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε πως έχουν ήδη τοποθετηθεί οι δύο πρώτοι στην Αποστόλου Παύλου και υπάρχουν «ορύγματα που είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους κάδους και ελπίζω μέσα στον Ιούλιο να τοποθετηθούν. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε περίπου 40 υπόγειους κάδους».

Για τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο συγκεκριμένο έργο, ο κ. Παππάς επέδωσε ευθύνες στον τέως αντιδήμαρχο και στέλεχος της «Πρωτοβουλίας», Ανδρέα Κουράκη, λέγοντας πως «πυρπόλησε το μεγάλο διαγωνισμό των υπόγειων κάδων το 2016». Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι κόντρες σε αυτή τη δεύτερη θητεία της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη κορυφώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο καθώς «ορισμένοι είχαν φαντασιωθεί ότι θα γίνουν δήμαρχοι στη θέση του δημάρχου».