Τα φρούτα και οι φρουτοσαλάτες που διανέμονται στα σχολεία της χώρας έχουν υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους και φέρουν τα αναγκαία πιστοποιητικά φυτοϋγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ποιότητα των προσφερομένων ειδών.

Το υπουργείο τονίζει, ότι τα φρούτα αυτά θα πρέπει να διανέμονται άμεσα από τους υπεύθυνους των σχολείων στους μαθητές, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει πολυήμερη έκθεση εκτός ψυγείου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση, ενώ σε όποια περίπτωση παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα ο ανάδοχος του έργου είναι υποχρεωμένος να αντικαθιστά άμεσα τη συγκεκριμένη παρτίδα.

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες και τις αντίστοιχες του υπουργείου Παιδείας προβαίνουν στους αναγκαίους ελέγχους και στις περιπτώσεις που εντοπίζονται προβλήματα, υποχρεώνει τον ανάδοχο του έργου στην πλήρη αντικατάσταση τυχόν φρούτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει υπόνοια κινδύνου για τους μαθητές» σημειώνει.

Το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωσή του, προσθέτει επίσης, πως για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια για την έγκαιρη υλοποίησή του, ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο, την ίδια περίοδο, «όπου τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, με εκατέρωθεν βολές τυπικού νομικού περιεχομένου, είχαν ως αποτέλεσμα τη μη εκτέλεση του προγράμματος, με συνέπεια να στερηθούν οι μαθητές 1.000.000 μερίδες φρούτων και η χώρα να μην αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους ύψους 3 εκατ. ευρώ».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.