Στην οδό Κορίνθου από τη Γούναρη μέχρι την Παπαφλέσσα έχουν παραταχθεί ήδη τα άρματα του Δήμου Πατρέων και αρκετός κόσμος, μικροί και μεγάλοι βρίσκονται στο σημείο και τα θαυμάζουν από κοντά. Η πολιτική σάτιρα με τη Μέρκελ και την τρικομματική κυβέρνηση έχει την τιμητική της.

Η μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού στις 2.30 το μεσημέρι σηματοδοτεί την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού και την ώρα της μεγάλης γιορτής της πόλης.

Το κέφι άναψε χθες βράδυ με τη νυχτερινή ποδαράτη όπου παρά την αρχική βροχή και το τσουχτερό κρύο, οι 35.000 καρναβαλιστές «σταμάτησαν» τη βροχή και ζέσταναν το κλίμα σκορπώντας κέφι και αισιοδοξία.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζουν σαν χείμαρρος τους δρόμους κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς την σε ξέφρενους ρυθμούς.

Αρκετά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές, που δίνουν όπως πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές αλλά και τα πρωτότυπα θέματα προσφέρουν μερικά από τα highlights των παρελάσεων.

Η φετινή αύξηση των συμμετεχόντων πληρωμάτων είναι πολύ σημαντική παρά την οικονομική κρίση αφού φέτος θα παρελάσουν 147 πληρώματα, ενώ πέρυσι ο ανάλογος αριθμός ήταν 125.

Στην κορυφή των παρελάσεων όπως πάντα τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων-σατιρικά και καλλιτεχνικά-, σμιλεμένα και εμψυχωμένα με την αγάπη, τη φροντίδα, το μεράκι, τη δεξιοτεχνία, τη φαντασία και το πάθος των καλλιτεχνών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου, θα κλέψουν τις εντυπώσεις δίνοντας το έναυσμα της γιορτής.

Επίσης στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής θα παρελάσουν σκαλωτά άρματα, τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου στην ουρά της παρέλασης όπου θα γλυκάνουν τους θεατές με το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών που απολαύσαμε στην Παρέλαση των Μικρών.

Επίσης δυναμική θα είναι και σήμερα η παρουσία της καρναβαλικής αποστολής από το Καρναβάλι του Σαβιάνο, που αποτελείται από 34 καρναβαλιστές. Πρόκειται για μία αντιπροσωπεία από την ιταλική πόλη της περιοχής της Καμπανίας, που συμμετέχει στις παρελάσεις προσκεκλημένη και φιλοξενούμενη από το «Πλήρωμα 94», υλοποιώντας το πρόγραμμα των ανταλλαγών του Πατρινού Καρναβαλιού με Καρναβάλια του εξωτερικού.

Τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, που θα μεταδοθεί στις 3μμ απευθείας από τη ΝΕΤ, θα παρουσιάσουν ο Τζίμης Πολίτης και η Κατερίνα Τσουκαλά.

Πηγή: thebest