ΓΣΕΕ: Στηρίζουμε τον αγώνα των μεταλλωρύχων για Συλλογική Σύμβαση Σργασίας

Οι εργαζόμενοι του εξορυκτικού κλάδου προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας


ΕΛΛΑΔΑ
23:38
13/06/2019
ΓΣΕΕ: Στηρίζουμε τον αγώνα των μεταλλωρύχων για Συλλογική Σύμβαση Σργασίας
loading

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι μεταλλωρύχοι στην Ελλάδα, οι οποίοι διεκδικούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο τους. Τον αγώνα τους στηρίζει και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, όπως τονίζει με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «οι μεταλλωρύχοι και η Ομοσπονδία του κλάδου τους (ΟΜΕ) έχουν απέναντί τους την εργοδοσία του εξορυκτικού κλάδου και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), που, παρά την κερδοφορία των επιχειρήσεών τους, αρνούνται να προσέλθουν στη διαπραγμάτευση για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των εργαζομένων. Η κωλυσιεργία δε του ΣΜΕ στοχεύει στη λήξη της μετενέργειας της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ, η οποία έχει κηρυχθεί από το υπουργείο Εργασίας υποχρεωτικά εφαρμόσιμη για όλο τον κλάδο και, παράλληλα, με την προσφυγή του ΣΜΕ στο ΣτΕ, επιχειρείται η ανατροπή της Υπουργικής Απόφασης».

Η Συνομοσπονδία καλεί τον ΣΜΕ να προσέλθει άμεσα στον τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, «όπως επιβάλλεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία».

«Η διατήρηση αντεργατικών και μνημονιακών διατάξεων δυσκολεύουν τη συλλογική διαπραγμάτευση και βάζουν εμπόδια στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σε αυτόν τον αγώνα σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα και η ΓΣΕΕ βρισκόμαστε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι στο πλευρό των αγωνιζομένων μεταλλωρύχων και της ΟΜΕ», επισημαίνεται καταληκτικά στο κείμενο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει