Καταβάλλεται σήμερα η ειδική ενίσχυση στους αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν στην παραγωγή βαμβακιού πέρσι, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η πληρωμή αφορά 49.738 δικαιούχους και το ποσό ανέρχεται συνολικά στα 192,8 εκ. ευρώ. Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 72 ευρώ ανά στρέμμα έναντι 70,5 ευρώ ανά στρέμμα πέρσι.

Η ενίσχυση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους υπέστησαν ζημιές από διάφορα αίτια -χαλάζι, πλημμύρες, πράσινο σκουλήκι κλπ- και οι οποίοι έχουν καλύψει τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις.

«Με την ολοκλήρωση και της πληρωμής αυτής, πάνω από 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 193 εκ ευρώ συνδεδεμένη, 21 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα de minimis, 81,3 εκατ ευρώ επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου και 12,3 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, από τα μέσα Φεβρουαρίου είναι διαθέσιμα στους παραγωγούς για να προγραμματίσουν έγκαιρα τις καλλιέργειες της τρέχουσας χρονιάς, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων των εκμεταλλεύσεων», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.