«Μονάχα ως ξεδιάντροπη και προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για κατάργηση του επιδόματος τοκετού σε όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Όπως τονίζει, «η κυβέρνηση στην ουσία προωθεί το άκρως επικίνδυνο για τις γυναίκες και τα νεογνά μοντέλο του «τοκετού στο σπίτι», προκειμένου να απαλλαγεί από αυτό που θεωρεί «κόστος», την προστασία δηλαδή του δικαιώματος της μητρότητας».

Η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, επισημαίνει ότι «ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που η ανεργία μαστίζει, η υποαπασχόληση καλπάζει, οι μισθοί έχουν πετσοκοπεί και τα χαράτσια έρχονται το ένα μετά τ΄ άλλο, το επίδομα τοκετού αποτελεί για την πλειοψηφία των νέων ζευγαριών μια ελάχιστη οικονομική ανάσα, μια ελάχιστη οικονομική στήριξη για τις πρώτες ανάγκες μετά τον τοκετό».

«Καμιά εργατική οικογένεια δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτές τις περικοπές. Ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια να σηκώσουν ανάστημα και με την οργάνωσή τους στα συνδικάτα να δώσουν τη μάχη ενάντια σε ό,τι κάνει τη ζωή τους κόλαση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.