Σχετικά περιορισμένη συμμετοχή είχαν οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν στο κέντρο του Αγρινίου, από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το ΠΑΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία αντίστοιχα.

Στην πλατεία Δημοκρατίας, συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλωακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης και το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Θ. Αλεξανδράκης, που εκπροσωπώντας τους εργαζομένους του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα του έργου και τους επί δέκα μήνες απλήρωτους συναδέλφους του.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Κώστας Μαργιώλης. «Σήμερα αντιδρούμε στην αντεργατική επίθεση που συνεχίζεται αμείωτη από την τρικομματική κυβέρνηση. Απεργούμε για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων» τόνισε, επισημαίνει το agriniopress.gr.

Παράλληλα ο κ,. Μαργιώλης παρέθεσε και τους βασικούς άξονες που έχει καθορίσει το ΠΑΜΕ για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2013. Επισήμανε πως το ΠΑΜΕ απορρίπτει κάθε πρόταση για μειώσεις μισθών, περιορισμό δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και άλλων επιχειρημάτων «μέσω των οποίων οι καπιταλιστές, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους υπάλληλοι προσπαθούν να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου»

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Αγρινίου, ενώ την ίδια ώρα και με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε στην πλατεία Ειρήνης η ΑΔΕΔΥ με τα δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία της περιοχής.

Κεντρικοί ομιλητές στην συγκέντρωση ήταν ο Δ. Μπαϊρακτάρης, πρόεδρος του ΝΤ Αιτωλωακαρνανίας της ΑΕΔΥ και ο Σπύρος Αδάμης, πρόεδρος του Συλλόγου των δασκάλων και νηπιαγωγών του Αγρινίου, που μίλησε εκ μέρους των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από τα αξιοσημείωτα η ανάρτηση, παρά τον χαρακτήρα που είχε η συγκέντρωση, κομματικών πανό από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και το ΕΠΑΜ.

Ο κ. Μπαϊρακτάρης κατήγγειλε τις αυταρχικές πολιτικές της κυβέρνησης, που όπως είπε παραπέμπουν σε άλλες εποχές. «Καταδικάζουμε την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που οδηγεί και οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία. Η μοναδική απάντηση απέναντι σε αυτόν τον αυταρχικό κατήφορο που επέλεξε η κυβέρνηση είναι η συλλογική δράση και ο κοινός αγώνας με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από την πολιτική αυτή» τόνισε ο κ. Μπαϊρακτάρης.

Από την πλευρά του ο κ. Αδάμης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των εκπαιδευτικών αλλά και στην περιορισμένη συμμετοχή στην απεργία. «Εμείς αντιστεκόμαστε σε όλα τα σχεδία που αποβλέπουν στο να καθηλώσουν τους μισθούς και να μας οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση. Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι ανάγκη να βρεθούμε όλοι ενωμένοι για να παλέψουμε και να υπερασπιστούμε όλα όσα κερδίσαμε μετά από αιώνα αγώνα και πάλης για να σταθεί ο εργαζόμενος – ο δάσκαλος με αξιοπρέπεια» τόνισε.